Fotó: ujpestfc.hu

NB I: Az Újpest a padlóról felállva nyerte meg a Honvéd elleni hatpontos rangadót - videó

0-1-ről fordítva, két légiós góljával fordított az Újpest a Honvéd ellen, így picit ellépett a kiesőzónától, a kispestiek viszont nehéz helyzetből, az utolsó előtti helyen várják a tavaszi folytatást.
Dudás Gábor 2023. január 29., vasárnap 17:24
Fotó: ujpestfc.hu
0-1-ről fordítva, két légiós góljával fordított az Újpest a Honvéd ellen, így picit ellépett a kiesőzónától, a kispestiek viszont nehéz helyzetből, az utolsó előtti helyen várják a tavaszi folytatást.
Szerző: Dudás Gábor 2023. január 29., vasárnap 17:24

I. félidő:

Kiegyenlített csatát hozott az első szűk félóra. Az Újpest volt talán a kezdeményezőbb, de a Honvéd játszott egy fokkal gólveszélyesebben a két nagymúltú. de nehjéz helyzetben lévő gárda vasárnapi rangadóján.

Komoly helyzetek azonban nem alakultak ki a kapuk előtt, így némiképp a semmiből jött a vendégek vezető találata. A 28. percben a lilákhoz télen érkezett luxemburgi védő, Hall ért kézzel a labdába, a játékvezető 11-est ítélt, amit aztán a VAR is megerősített. Lukic pedig magabiztosan lőtte a 11-est a jobb alsóba (0-1). Az Újpest próbált támadni a folytatásban, de a szünetig nem tudott komoly lehetőséget kialakítani Szappanos kapuja előtt. A hazaiak nem csak az eredményt, de a mutatott játékot látva is a padlóra kerültek.

II. félidő:

A hazaiak szakvezetője, Milos Kruscic a második félidőre Kastratit és a fiatal Szabó Bálintot is csatába dobta, előbbi beállása pedig sorsdöntőnek bizonyult. A 61. percben a télen igazolt szerb csatár, Mudrinski lekészített labdáját Kastrati 21 méterről, a kicsit kint álló Szappanost is becsapva bombázta a léc alá (1-1).

Sőt, szűk negyedórával később már az Újpest vezetett! A 74. percben a szünet után jóval aktívabb Csoboth lendült meg, majd átesett a rossz ütemben belépő Cirkovic lábán. Antonov állt oda a 11-eshez, majd magabiztosan a jobb sarokba passzolt (2-1).

A végén a fiatal Varga is betalált a vendégkapuba, de les miatt érvénytelen lett a gólja. Ez azonban már nem számított, az Újpest így is nagyon fontos győzelmet aratott a Honvéd elleni kiesési rangadón.

Merkantil Bank NB II, 21. forduló:

Újpest FC - Bp. Honvéd 2-1 (Kastrati 61., Antonov 75. - 11-esből, ill. Lukic 30. - 11-esből)

Újpest: Nikolic – Pauljevic (Kastrati, 46.), T. Hall, Csongvai, Antonov – Onovo, Jakobi – Simon K. (Varga, 46.), Mudrinski (Gouré, 90.), Csoboth (Diaby, 84.)

Honvéd: Szappanos – Doka (Krajcsovics, 78.), Prenga, Cirkovic, Capan, Benczenleitner – Mitrovic, Plakushchenko (Gomis, 78.) – Samperio (Jónsson, 66.), Lukic (Kerezsi, 88.), Kocsis D. (Domingues, 66.)

Olvastad már?
Az Újpest edzője a győztes meccs után: "Ennél rosszabbul nem is játszhattunk, mindenkit lecseréltem volna" - értékelések
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es meccseket Mezőkövesden, Újpesten és Kecskeméten. Edzői értékelések.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz