NB I: A Fradi szinte egykapuzva sem tudta megverni a Mezőkövesdet - tovább tart a bajnok nyeretlen sorozata

0-0-s döntetlennel ért véget a Ferencváros és a Mezőkövesd mérkőzése az OTP Bank Liga 15. fordulójában, a Groupama Arénában.
Dudás Gábor 2023. december 3., vasárnap 19:41
0-0-s döntetlennel ért véget a Ferencváros és a Mezőkövesd mérkőzése az OTP Bank Liga 15. fordulójában, a Groupama Arénában.
Szerző: Dudás Gábor 2023. december 3., vasárnap 19:41

I. félidő:

A Cukaricki drámai legyőzését követően, többek között a kezdőcsapatba a bajnokságban hosszú hetek után visszatérő Lisztessel vágott neki a Ferencváros a Mezőkövesd elleni bajnokinak, pontosabban a kettő közül az elsőnek, hiszen szerdán újra megmérkőzik majd egymással a két csapat a 4. fordulóból elhalasztott NB I-es találkozón. Dejan Stankovic csapatának javítania kellett az elmúlt hetek gyengébb bajnoki eredményei után, pláne annak tudatában, hogy a Paks ötpontos előnyre tett szert a tabella élén, igaz, két meccsel többet játszva az FTC-nél.

Az esélyeknek megfelelően a Fradi dominált a mezőnyben és a kapu előtt is, a vendégek sokszor szinte teljesen átadták a területet a házigazdának. Pesicé volt az első kísérlet, de Dibuszé volt az első védés, aki a 13. percben, a kövesdi kontra végén leadott Drazic-lövést hárította a rövid saroknál. Két perccel később, szabadrúgásból Molnár is megdolgoztatta a magyar válogatott hálóőrt, de ezzel le is tudta a helyzeteit a Kövesd az első félidőre.

A Ferencváros viszont sorra vezette az akciókat, igaz, sokszor elég pontatlan játékot bemutatva a befejező lövéseknél, passzoknál. Lisztes nagy helyzeténél Piscitelli védett, majd Marquinhos fejesénél is a helyén volt, hogy aztán a brazil távolról is próbálkozzon, de pontatlanul. Közben Kuttor Attila amiatt bosszankodott, hogy Káprály játékvezető lábaiban elakadt a labda egy kövesdi összjáték során.

A Fradi szerzett egy érvénytelen gólt, majd a játékrész hajrájában jött egy csúnya és ijesztő jelenet: egy beadás után és a kijövetel során a Mezőkövesd kapusa, az olasz Riccardo Piscitelli sarokkal rúgta fejbe, illetve tarkón – nem szándékosan, de elég veszélyes mozdulattal – Myenty Abenát, a Ferencváros suriname-i védőjét. A bekket a pályán, majd az orvosi szobában is ápolták, végül kórházba szállították.

Maradt a 0-0 a szünetre.

II. félidő:

A fordulás után is igyekezett a nyomást fokozni az FTC, de a sorozatos bepasszok és beadások nem vezettek eredményre. Piscitellinek nem is kellett igazán nagy védést bemutatnia a második félidőben - egészen a 93. percig, de erről majd később...

Közben a Mezőkövesd kis híján sokkolta a zöld-fehéreket, ám a 83. percben, Drazic csúsztatása után Cseke csúnyán elrontotta nagy helyzetét, még kaput sem talált a volt újpesti középpályás. Az FTC pedig ment és próbálkozott, de jól jellemezte a találkozót Makreckis hajrábeli jelenete, amikor az egyik legjobb sikerült nyári Fradi-igazolás a saját cseleibe zavarodott bele...

A győzelemre így is megvolt az esélye a győzelemre, a 93. percben azonban Piscitelli óriási védéssel hárított Zachariassen közvetlen közelről leadott lövésénél.

Az enerváltan és a kapu előtt főként nem elég határozottan futballozó  bajnok így zsinórban negyedik meccsén maradt győzelem nélkül, és már a vesztett pontok tekintetében is az éllovas Paks mögött van. A kövesdiek viszont az Újpest kiütése után újabb fontos eredményt értek el. Folytatás három nap múlva, már Matyóföldön.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Ferencváros - Mezőkövesd 0-0

FTC: Dibusz - Botka (Katona B., 46.), Abena (Wingo, 47.), Cissé, Civic - Makreckis, Zachariassen, Abu Fani (Besic, 76.) - Marquinhos (Tokmac, 61.), Pesic, Lisztes

Mezőkövesd: Piscitelli - Kojnok, Pillár, Beriasvili, Vajda - Cseke, Gomis - Molnár G., Cseri (Nagy G., 87.), Da. Babunski (Szalai, 92.) - Drazic

Korábban:

Újpest - Paks 1-2

Diósgyőr - ZTE 0-3

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz