Fotó: eintracht.com

Nagy lehetőség: A Vidi magyar csatára Németországba igazolt 70 NB I-es meccs után - hivatalos

Az Eintracht Braunschweig bejelentette Szabó Levente érkezését.
Nyikes Zoltán 2024. május 24., péntek 14:26
Fotó: eintracht.com
Az Eintracht Braunschweig bejelentette Szabó Levente érkezését.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. május 24., péntek 14:26

Hivatalossá vált, hogy 2026 nyaráig szóló szerződést kötött a német másodosztályú Eintracht Braunschweig együttesével a Fehérvár FC-től távozó Szabó Levente.

– Levi olyan fizikai jelenlétet biztosít számunkra, amit mindenképpen szeretnénk a támadójátékunkban használni. Fiatal kora ellenére már sok tapasztalattal rendelkezik, és atletikusságán túl a karaktere is nagyon jól illik a klubunkhoz. Nagyon örülünk, hogy Levi minket választott, és a jövőben kék-sárgában fog játszani – nyilatkozta a klubhonlapon Benjamin Kessel sportigazgató.

– Nagyon boldog vagyok, hogy most itt lehetek Braunschweigben, ennél a nagy hagyományokkal rendelkező klubnál. Láttam a fantasztikus szurkolókat, akik minden alkalommal lenyűgöző hangulatot teremtenek az Eintracht Stadionban. Szeretném támogatni a csapatot és a klubot a céljaik elérésében, és már nagyon várom, hogy az Oroszlánok játékosa lehessek – mondta Szabó.

A Braunschweig a 15. helyen végzett a Bundesliga 2. nemrég véget ért szezonjában.

A korábbi utánpótlás-válogatott támadó megfordult a Sárbogárd, a Főnix-Gold FC és a Győr utánpótlásában, majd 16 évesen került az olasz Atalantához, nem sokkal később pedig a Genoához. 2019-ben igazolt a Vidihez, amely Budafokra és Kecskemétre is kölcsönadta, összesen pedig 46 mérkőzésen lépett pályára a fehérváriaknál - az NB I-ben pedig mindent egybevéve 70-szer. Szabó az elmúlt idény tavaszát a Vidinél töltötte, majd Diósgyőrbe került kölcsönben.

Olvastad már?
Élete formájában készül az Eb-re: „Még egy pohár vizet sem tudtam inni a feleségem segítsége nélkül” – interjú mélységekről, könnyekről és a Fradi ajánlatáról
Soha nem zárt még ilyen eredményes szezont, pedig egy éve azt sem tudta, mikor épül fel 100 százalékosan. A nagy pillanatokban sokszor meghatódik, nem szégyelli a könnyeit. A pályán ugyanakkor kőkemény, ahogy ő fogalmaz, addig fut, amíg le nem esik a lába. Az Eb-n szerinte nem lehet elvárás a válogatottól a csoportból való továbbjutás. Úgy látja, akár hét pontot is szerezhetnek, de az is benne van, hogy csak egyet. Valamelyik topbajnokságban szívesen kipróbálná magát, itthon azonban nem vált csapatot, a Fradi ajánlatára is nemet mondott. Interjú Nagy Zsolttal.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz