Fotó: kecskemetite.hu

Nagy gólokkal verte a Vidit az NB I meglepetéscsapata

2-1-re győzött az újonc Kecskeméti TE vasárnap a MOL Fehérvár ellen, így megerősítette második helyét az NB I tabelláján.
Dudás Gábor 2023. január 29., vasárnap 19:22
Fotó: kecskemetite.hu
2-1-re győzött az újonc Kecskeméti TE vasárnap a MOL Fehérvár ellen, így megerősítette második helyét az NB I tabelláján.
Szerző: Dudás Gábor 2023. január 29., vasárnap 19:22

I. félidő:

Jóval aktívabb volt a házigazda KTE az első 20-25 percben, a Vidi szinte el sem jutott a 16-osig, miközben a lila-fehérek több veszélyesebb szituációt is kialakítottak Kovács Dániel kapuja előtt. A 15. percben Nagy Krisztián léc alá tartó tekerését bravúrral tolta ki a Vidi hálóőre, majd nem sokkal később Horváth Krisztofer balról jött éles löketét is hatástalanította.

A 32. percben Szuhodovszki erős távoli lövése nem volt elég pontos, nem úgy egy perccel később a csapattársáé! Szuhodovszki ezúttal előkészített, balról érkező beadása után Nagy Krisztián 14 méterről, egy pattanás után vágott nagy gólt a léc alá (1-0).

Nem sokáig örülhetett azonban a Kecskemét. A 35. percben, Dárdai bal oldali szöglete után Larsen szépen csúsztatott a jobb alsó sarokba - gyorsan egyenlített a Vidi (1-1).

Az egyenlítő gól kicsit fel is rázta a Vidi, Hourinak volt még egy kecsegtető lövése, de végül több gól nem született a szünetig.

II. félidő:

Fehérvári helyzettel folytatódott az események sora, az 50. percben Dárdai 15 méteres lövését bravúrral védte Varga Bence. Nem sokkal később, a másik oldalon Horváth kísérleténél Kovács is a helyén volt.

A hajrára érkezve úgy tűnt, egyik csapat sem tudja már dűlőre vinni a dolgot, de csak megszerezte a győztes gólt az OTP Bank Liga meglepetéscsapata. A 78. percben Tóth Barna lefejelt labdáját Szuhodovszki nagy erővel lőtte a kapu jobb oldalába 15 méterről (2-1).

A Vidi rákapcsolt az utolsó percekre, de nem bírt a jobbára igen szervezett és fegyelmezett kecskeméti védelemmel. Maradt így a 2-1, a hazai pályán még mindig veretlen KTE győzelmével, valamint a Kisvárda és a Puskás botlásával megerősítette második helyét a tabellán.

Merkantil Bank NB II, 21. forduló:

Kecskeméti TE - MOL Fehérvár FC 2-1 (Nagy K. 33., Szuhodovszki 78., ill. Larsen 35.)

KTE: Varga B. - Szabó A., Rjasko, Belényesi - Nagy K., Horváth K. (Meskhi, 77.), Nikitscher, Szuhodovszki (Katona M., 90.), Hadaró - Katona B., Tóth B.

Vidi: Kovács D. - Bese (Fiola, 59.), Larsen, Stopira, Heister - Pokorny (Deybi Flores, 59.), Christensen - Kastrati (Schön, 80.), Houri (Szabó L., 59.), Dárdai - Kodro

Korábban:

Mezőkövesd - Puskás Akadémia 1-0

Újpest - Bp. Honvéd 2-1

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Tovább az összes átigazoláshoz