Fotó: mlsz.hu

Nagy Ádám: "A klubcsapatomban nem rózsás a helyzetem", Dibusz friss híreket osztott meg Gulácsi állapotáról

Nagy Ádám úgy érzi, hogy ha annak ellenére sem kapja meg a klubcsapatában a lehetőséget, hogy kiad magából mindent, akkor januárban váltania kell.
Nyikes Zoltán 2023. november 13., hétfő 17:53
Fotó: mlsz.hu
Nagy Ádám úgy érzi, hogy ha annak ellenére sem kapja meg a klubcsapatában a lehetőséget, hogy kiad magából mindent, akkor januárban váltania kell.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 13., hétfő 17:53

Hétfőn a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes és a Pisa légiósa, Nagy Ádám állt az újságírók rendelkezésére Telkiben a Bulgária és a Montenegró elleni Eb-selejtezők előtt. Természetesen mindkét játékosnál szóba került a Bulgária elleni találkozóval kapcsolatos bizonytalanság, hiszen még most sem lehet tudni hivatalosan, hogy megrendezik-e mérkőzést, és ha igen, akkor melyik stadionban.

– Akarva akaratlanul is megtalálnak minket a hírek. Különösen nem foglalkozunk vele, mert úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés, de természetesen jó néhány cikk születik erről, úgyhogy nem tudjuk kikerülni, tájékozottak vagyunk, már amennyire lehet, de úgy készülünk, hogy pályára lépünk csütörtökön. Szeretnénk a pályán bebiztosítani az Eb-részvételt. Egyáltalán nem befolyásolja a mentális felkészülésünket, amióta lefújták a Litvánia elleni találkozót, mindenkinek az van a fejében, hogy Bulgáriában pontot, pontokat kell szerezni. Az, hogy az elmúlt napokban ilyen-olyan hírek jelentek meg, ezek ugyan érdekes színezetet adnak a történteknek, de nekünk egy dolgunk van, hogy maximálisan felkészüljünk és kiharcoljuk a kijutást – mondta Dibusz Dénes, akit arról is kérdeztek, hogy milyen állapotban érzi magát a sérülését követően, de posztriválisa, a vasárnap ismét megsérült Gulácsi Péter is szóba került. – Az elmúlt három meccsen már játszottam, többé-kevésbé rendben vagyok, bár már eljött az az időszak, hogy itt is és ott is fáj kicsit, de semmi nem akadályozhatja meg azt, hogy játékra kész állapotban legyek csütörtökön.

Gulácsival tegnap este beszéltünk, megnyugtatott, hogy nem súlyos a sérülése és tud csatlakozni a kerethez, és szerintem ő is bevethető lesz a következő két találkozón.

Maximálisan komolyan kell venni a bolgárokat, volt náluk egy kapitányváltás, ez ilyenkor mindig kicsit zsákbamacska, az új kapitánnyal akár egy másfajta játékrendszer és terv is jöhet a részükről. Nekünk az a dolgunk, hogy minden eshetőségre felkészüljünk.


Fotó: mlsz.hu

Nagy Ádámtól elsőként azt kérdezték, hogyan éli meg, hogy a 75 válogatott mérkőzésével ő a keret legtapasztaltabb tagja jelenleg.

– Az egyik szemem sír, a másik nevet: egyik szempontból ez azt jelenti, hogy öregszem és egyre fiatalabbak vannak a keretben, ami persze jó, mert ez a magyar foci fejlődését szolgálja és azt mutatja, hogy egyre több magyar fiatalban van potenciál, másrészről pedig minden labdarúgó tudja, hogy az ideje véges és ez azt jelenti, hogy én is a vége felé közelítek, de remélem még valahol a közepén járok. Azt nagyon sajnálom, hogy a 75. meccsemen nem tudtuk bebiztosítani az Eb-t, de nagyon remélem, hogy most csütörtökön ez sikerül – válaszolta Nagy Ádám, akit ezt követően a klubcsapatában kialakult helyzetéről kérdezték. A foci csapatsport, de persze minden játékosnak megvannak az egyéni motivációi. A klubcsapatomban nem rózsás a helyzetem, ráadásul az eredmények sem jönnek, a csapat is rosszul játszik, én pedig ezt kívülről úgy élem meg, hogy én ebben a csapatban most nem tudok játszani. Hosszútávon tudom, hogy ez nem egy fenntartható állapot, úgyhogy a lehető leghamarabb változtatni akarok ezen. Napról napra azért dolgozok, hogy ha megkapom a lehetőséget, élni tudjak vele, egyelőre a szezon eleji edzőcserének nem én voltam a nyertese, de tudjuk nagyon jól, hogy minden nagyon gyorsan változhat a fociban, ezért is próbálok profi mentalitással dolgozni, készülni folyamatosan, mert ha ott van a lehetőség, akkor muszáj élni vele.

Ha pedig úgy érzem, hogy kiadok magamból mindent és mégsem jön a lehetőség, akkor januárban váltani kell, mert bízom abban, hogy a válogatottal most sikerül kiharcolni az Eb-t, aztán pedig a júniusi Eb-re úgy akarok érkezni, hogy topformában vagyok, hogy aztán onnan tudjak egy jobb lehetőség felé nyitni.

A tapasztalt középpályás az előző Eb-selejtezővel, a Litvánia elleni 2-2-vel kapcsolatban azt mondta, hogy szerinte elkövették azt a hibát, hogy minden játékos fejében ott volt a gondolat, hogy a szerbek elleni győzelemmel túl vannak a nehezén és Litvánia ellen úgy is nyerni fognak, mert papíron erősebbek tőlük.

– Ezt a hozzáállást messziről el kell kerülni a bolgárok ellen és ha betartjuk a pályán a szakmai stábtól elvárt dolgokat, akkor nem lesz probléma – folytatta, majd ő is beszélt a Bulgária elleni találkozó körülötti bizonytalanságról. – Lesz majd erről egy csapatmegbeszélésünk, szóvá fogjuk tenni, hogy amíg az UEFA szerint le kell játszani a csütörtöki meccset, addig úgy állunk hozzá, ha pedig a zöldasztalnál döntik el, hogy 3-0 nekünk, akkor nekem egyáltalán nem lenne keserű a szám íze, de nyilván sportszakmai szempontból nagyobb értéke lenne, ha a gyepen tudnánk kiharcolni a továbbjutást. Ez egy peches szituáció, de úgy érzem, az egész csapat kitette a szívét az egész selejtezőben, nem véletlenül állunk az első helyen hat meccs után.

Nagy végül arra is kitért, hogy szerinte nem fogják megkockáztatni Sallai Roland játékát, mert egy izomsérülés nagyon makacs tud lenni, de a támadó jelenléte sokat számít, hiszen rutinos tagja a válogatottnak, sokat tesz hozzá a hangulathoz és mindenki örül neki, hogy ha itt van.

Olvastad már?
Bolgár-magyar: Mégis lesz meccs, az UEFA legalábbis mindenáron ezt akarja
Az UEFA-hoz közel álló forrásaink szerint az eldőlni látszik, hogy megrendezik a bolgár-magyar összecsapást, a találkozónak azonban nem Plovdiv ad majd otthont.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz