Fotó: mtkbudapest.hu

MTK: "Nem volt varázsütésszerű a meghívása" - a klubmenedzser a magyar válogatott újoncáról

Az MTK-nál nagyon büszkék arra, hogy Demjén Patrik és Kata Mihály is behívót kapott a válogatottba.
Póczik Dávid 2023. szeptember 2., szombat 10:12
Fotó: mtkbudapest.hu
Az MTK-nál nagyon büszkék arra, hogy Demjén Patrik és Kata Mihály is behívót kapott a válogatottba.
Szerző: Póczik Dávid 2023. szeptember 2., szombat 10:12

Polyák Balázs, az MTK klubmenedzsere a Sportrádióban beszélt arról, hogy Demjén Patrik és Kata Mihály személyében a budapesti kék-fehérek két játékosa is ott van a magyar válogatott keretében.

– Katának ez az első válogatott meghívója, amire nagyon büszkék vagyunk. Nagyon nagy dolog, hogy egy csapat saját nevelésű játékost tud adni a válogatottba, és elég rég volt olyan, hogy valaki közvetlenül az MTK-ból menjen a válogatottba. Azt tudtam, hogy Marco Rossit érdekelte Kata játéka, sokszor beszélgettünk róla vele, nem volt varázsütésszerű a meghívása. Misi most öt meccset csapatkapitányként játszott, így jött neki ez a lehetőség, hogy szerepet kaphat a válogatottban kezdte a szakember, aki elmondta, hogy Kata pályafutása folyamatosan felfelé ívelt. – Egy régi MTK-játékos, a legkisebb korosztálytól kezdve itt futballozott. Amikor nehezebb helyzetbe került, akkor is nagyon erősen, felnőttesen állt hozzá, még minket is meglepett, milyen profiként viselkedett. 21 éves korára ott tart, hogy több mint 100 meccset lejátszott az MTK-ban, ami megsüvegelendő. Csapatkapitányt nem lehet az irodában kinevezni, úgyhogy a játékosoknak el kell fogadtatni magukat az öltözőben. Németh Krisztián volt az előző idényben a cséká, viszont ő is tudja, hogy már a pályafutásából kifelé tart, Kata pedig befelé, ráadásul a posztjuk is olyan, hogy Németh nem feltétlenül játszik végig minden meccset, Misi pedig stabil játékosa a csapatnak és egy olyan személyiség az öltözőben, akit Németh vagy épp Kádár Tamás is elfogad, mint vezéregyéniséget. Ez nem egy megelőlegezett bizalom, ezért ő sokat dolgozott.

Polyák kitért arra is, hogy az 1998 és 2002 közötti korosztályból több olyan játékos is megfordult az MTK-ban, aki rendszeresen kap behívót a nemzeti csapatba.

A klubmenedzser a jelenleg sérült Schäfer Andrást és Bolla Bendegúzt emelte ki, de említés szintjén Szoboszlai Dominik, Vancsa Zalán és a szintén újonnan behívott Szuhodovszki Soma neve is felmerült.

– Az az igazság, az egy szívfájdalom, hogy Szuhodovszki Soma nem az MTK-ban futballozik, hanem a Kecskemétben. Másrészről születhetnek rossz döntések házon belül, és lehet, hogy nem tartottunk ki elég ideig mellette. A korosztályában mindig az egyik legjobb játékos volt, majd Monoron, Tiszakécskén és Győrben játszott kölcsönben, de sérülésekkel bajlódott. Neki kellett a kecskeméti lehetőség, és azóta az NB I-ben kimagasló játékossá vált – Polyák később kiemelte, hogy a klubmenedzsernek és a klubnak közösen kell dolgoznia egy transzferen. Hozzátette, hogy személy szerint az MTK legdrágább eladása Vancsa Zalán volt, aki egy angol ügynökségen szerződött a City Football Group-hoz.

Olvastad már?
Őrület a Hertha meccsén: Dárdaiék négyszer is vezettek, mégis pont nélkül maradtak a 10 gólos bajnokin - videó
A Hertha hihetetlen meccsen, 6-4-re kapott ki a Magdeburg otthonában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz