Fotó: MLSZ

Megvan, melyik kalapba kerül Magyarország az Eb-sorsoláson - ezért volt fontos a csoportelsőség

A mieink Montenegró elleni fordítása és 3-1-s győzelme nagyon sokat ér, hiszen legalább egy kalappal feljebb kerültünk azzal, hogy nem Szerbia mögött végeztünk. 
Dudás Gábor 2023. november 19., vasárnap 18:00
Fotó: MLSZ
A mieink Montenegró elleni fordítása és 3-1-s győzelme nagyon sokat ér, hiszen legalább egy kalappal feljebb kerültünk azzal, hogy nem Szerbia mögött végeztünk. 
Szerző: Dudás Gábor 2023. november 19., vasárnap 18:00

A magyar labdarúgó-válogatott sorozatban harmadszor (története során ötödször), ezúttal csoportelsőként jutott ki az Európa-bajnokságra, miután 3-1-re legyőzte vasárnap Montenegrót.

A kijutásunk ugyan már Bulgáriában meglett, de még komoly tétje volt a budapesti összecsapásnak, hiszen a csoportelsőség nem csak presztízst jelentett, hanem egy jóval kedvezőbb beosztást az Eb-csoportkör sorsolásán. A mieinknek már csak a második kalapra volt esélyük (a csoportelsők különversenyében nem végezhettünk annyira elől, hogy esélyünk legyen az első kalapra), amit meg is csíptek a balkáni gárda vasárnapi legyőzésével.

Ha nem jött volna össze a győzelem, sőt, kikapunk, miközben Szerbia sikerrel veszi a bolgárok elleni selejtezőt (nem tette, ott 2-2 lett a vége), akkor a harmadik vagy a negyedik kalap jöhetett volna össze (a többi csoport végeredményének függvényében), amit természetesen azt jelentette volna, hogy jóval nehezebb ellenfelek is szembe jöhettek volna Németországban.

A 2024-es Európa-bajnokság csoportkörének beosztását december 2-án 18 órakor, Hamburgban sorsolják ki, ahol tehát Marco Rossi együttese a második kalapban szerepel majd.

Egyelőre annyi biztos még, hogy a házigazda Németország, valamint Portugália és Franciaország is első kalapos lesz, a további beosztás a hátralévő selejtezők eredményeinek tükrében alakul még.

A 2024-es labdarúgó-Eb már biztos résztvevői:

Németország (házigazdaként), MAGYARORSZÁG (G-csoport), Spanyolország (A), Skócia (A), Franciaország (B), Hollandia (B), Anglia (C), Törökország (D), Albánia (E), Belgium (F), Ausztria (F), Szerbia (G), Dánia (H), Románia (I), Svájc (I), Portugália (J), Szlovákia (J)

Olvastad már?
Marco Rossi a jövőjéről az olaszoknak: "Soha nem kerestem nagy összegeket, de most itt az ideje, hogy átértékeljem a dolgokat"
Marco Rossi arról lemondott már, hogy szülőhazájában, Olaszországban dolgozzon, és bár kapott anyagilag kecsegtető ajánlatokat például az arab világból, egyelőre a maradás mellett döntött. Előbb megvárná a jövő évi Európa-bajnokságot, utána döntene a jövőjéről. Egy olasz lapnak nyilatkozott a másodjára is Eb-résztvevő magyar kapitány.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz