Fotó: MLSZ

Marco Rossi a jövőjéről az olaszoknak: "Soha nem kerestem nagy összegeket, de most itt az ideje, hogy átértékeljem a dolgokat"

Marco Rossi arról lemondott már, hogy szülőhazájában, Olaszországban dolgozzon, és bár kapott anyagilag kecsegtető ajánlatokat például az arab világból, egyelőre a maradás mellett döntött. Előbb megvárná a jövő évi Európa-bajnokságot, utána döntene a jövőjéről. Egy olasz lapnak nyilatkozott a másodjára is Eb-résztvevő magyar kapitány.
Csakfoci.hu 2023. november 20., hétfő 12:02
Fotó: MLSZ
Marco Rossi arról lemondott már, hogy szülőhazájában, Olaszországban dolgozzon, és bár kapott anyagilag kecsegtető ajánlatokat például az arab világból, egyelőre a maradás mellett döntött. Előbb megvárná a jövő évi Európa-bajnokságot, utána döntene a jövőjéről. Egy olasz lapnak nyilatkozott a másodjára is Eb-résztvevő magyar kapitány.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. november 20., hétfő 12:02

Miközben Olaszországban arra várnak, hogy a címvédő válogatottjuk kijusson a 2024-es németországi Európa-bajnokságra, négy olasz vagy olasz származású edző már kvalifikálta magát a jövő nyári tornára. Vincenzo Montella (Törökország), Domenico Tedesco (Belgium), Francesco Calzona (Szlovákia) és persze a magyar kapitány, Marco Rossi már Eb-résztvevőnek mondhatja magát (utóbbi másodszor).

Rossi - aki 2018 óta vezeti Magyarország nemzeti csapatát - szülőhazájában, az Il Giornale című lapnak nyilatkozott hosszabban az Eb-re jutásról és a lehetséges jövőjéről, még a Montenegró elleni selejtezőt megelőzően. Az interjúból idézünk az alábbiakban.

A Szerbia elleni kettős sikerről

- Ők voltak a csoportfavoritok, nézze csak meg a neveket. Három év alatt négyszer találkoztunk velük hivatalos meccseken, hármat megnyertünk, egyet pedig döntetlenre hoztunk. Most 7-8 játékosom van a topligákban. A sztár egyértelműen Szoboszlai Dominik, de Sallai Roland is remek játékos, és Kerkez Milos is óriási fejlődési lehetőséggel rendelkezik.

Még mindig nem hívják Olaszországból?

- Nem, és azt hiszem, ez már egy örökre lezárt ügy, mindkét fél részéről. Mindenki úgy tekintene rám, mint egy szerencsevadászra, ezért az én koromban inkább azokkal dolgozom, akik az eredményeket nézik és elégedettek velem.

Örökre Magyarországon?

- 2025 decemberéig, a világbajnoki selejtezők végéig szól a szerződésem. De előbb játsszunk az Európa-bajnokságon, éljük meg ezt a kalandot, amit megérdemelten, szenvedéllyel értünk el. Majd meglátjuk.

Olaszország nem, Szaúd-Arábia igen?

Néhány ajánlat már tavaly nyáron érkezett. Nem is akartam meghallgatni, mert akkor azt kockáztatod, hogy elvisz a fejed. Soha nem kerestem nagy összegeket a pályafutásom során, de most itt az ideje, hogy átértékeljem a dolgokat, a családom miatt is. Majd meglátjuk az Európa-bajnokság után.

A korábbi olasz kapitány, Roberto Mancini mindig komoly összegeket keresett, mégis elment a szaúdiakhoz.

- Írtunk is egymásnak. Nem hiszem, hogy csak a pénz miatt tette - mondta Rossi, aki elárulta azt is, hogy a szlovák kapitány, Francesco Calzona felhívta őt kinevezését követően, Rossi pedig tanácsokat is adott neki.

Szoboszlai azt mondta: "Ez csak a kezdet, jövő nyáron csinálunk egy olyat, ami felejthetetlen lesz!" Mi az, ami számodra már felejthetetlenné tenné az Eb-t? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Olvastad már?
Lapszemle: "Fenomenális Dibusz", "Szoboszlai, a magyar tornádó" - a montenegrói és a nemzetközi sajtó is lehidalt a mieinktől
A montenegrói sajtó Dibusz Dénest és Szoboszlai Dominiket méltatta. Utóbbi teljesítményéről az UEFA, Fabrizio Romano és a Sport Bible is ódákat zengett.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz