Fotó: CNN Portugal

Megszólalt a Fradi egyik jelöltje: "Az edzősködés örömét akarom élvezni, és nem feltétlenül a bajnoki címért küzdeni"

Rui Vitória a nyomás és az eredménykényszer helyett inkább a futball örömére vágyik.
Budai László 2024. május 22., szerda 9:55
Fotó: CNN Portugal
Rui Vitória a nyomás és az eredménykényszer helyett inkább a futball örömére vágyik.
Szerző: Budai László 2024. május 22., szerda 9:55

Dejan Stankovic távozása után a Csakfoci exkluzív cikkben számolt be arról, hogy négy sztáredző biztosan jelölt a Ferencváros megüresedett vezetőedzői pozíciójára. Az egyikük az a Rui Vitória, aki most Portugáliában beszélt jövőjéről.

Az 54 éves tréner elismerte, hogy több klub is megkereste, de állítása szerint csak olyan ajánlatot fogad el, amely "ideális környezetben" történik, amely lehetővé teszi számára, hogy "örömét lelje az edzősködésben", anélkül a nyomás nélkül, hogy azonnal vissza kellene térnie. Az edző úgy fogalmazott, hogy nagyon valószínű, hogy ismét klubcsapatnál vállal munkát, és egy júliusi kezdés ideális lenne a számára, hogy csapatával összeszokjon és berobbanhasson a következő szezonra. (Ez azonban egyelőre kevésbé hangzik úgy, hogy a Fradi számára megoldás lehetne, hiszen a zöld-fehéreknek mielőbb olyan edző kell, aki már június elején-közepén beleveti magát a munkába, és az is biztos, hogy azonnal nagy nyomás alatt kellene teljesítenie.)

Olyan ajánlatnak kell lennie, ami megmozgat, azt akarom érezni, hogy oda akarok menni. Már ha van lehetőségem választani, mert ha nincs, akkor azt is mondhatom, hogy ez most nem az, amit szeretnék. Akkor inkább itthon maradok, pihenek, mert mindenekelőtt az edzés örömét akarom érezni. És ez nem azt jelenti, hogy a bajnoki címért kell játszanom, nyitott vagyok a különböző típusú lehetőségekre

- mondta Vitória a Lusának a 18. Nemzetközi Labdarúgó Kongresszuson a Maia Egyetemen. A nyilatkozatot több nagy portugál lap, többek között a Record is közzétette.

Vitória - miután elhagyta a Benficát - dolgozott Szaúd-Arábiában, Oroszországban és Egyiptomban is, ezek a tapasztalatok állítása szerint jobbá tették, ennek köszönhetően már képes alkalmazkodni a különböző kultúrákhoz.

- Attól a pillanattól kezdve, hogy elhagytam Portugáliát, és különböző kontinenseken, különböző versenykörülmények között edzősködtem, már készen állok minden kihívásra. Ha Szaúd-Arábiában, Oroszországban, Egyiptomban vagy Afrikában dolgozol, akkor készen állsz és hajlandó vagy bárhol tevékenykedni - magyarázta.

Olvastad már?
Fradi: Saját pénzből vásárolta ki magát, kerülőúton lépett le Stankovic a Szpartakhoz - sajtóhír
Az oroszok azt írják, Stankovic saját zsebből fizette ki, hogy leléphessen a Fraditól, ám ezt a pénzt visszafizeti neki a Szpartak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz