Fotó: gsp.ro

Megkérdezték a Csíkszereda elnökét, miért csak magyarul kommunikálnak - a válasz sokkolta a románokat

Nagy port kavart a román médiában a csíkszeredai klubelnök sajtótájékoztatón adott válasza, később azonban pontosabb magyarázatot is adott Szondy arra, miért nem érhető el román nyelven is a klubhonlap.
Nyikes Zoltán 2021. december 29., szerda 14:58
Fotó: gsp.ro
Nagy port kavart a román médiában a csíkszeredai klubelnök sajtótájékoztatón adott válasza, később azonban pontosabb magyarázatot is adott Szondy arra, miért nem érhető el román nyelven is a klubhonlap.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. december 29., szerda 14:58

Sajtótájékoztatót tartott a román másodosztályban játszó Csíkszereda, ahol részt vett a klub elnöke, Szondy Zoltán, valamint a város polgármestere, Korodi Attila is. Az eseményen az egyik újságíró megkérdezte, hogy a csíkszeredai klub miért csak magyar nyelven kommunikál a hivatalos honlapon és a sajtóközleményekben, a gsp.ro portál pedig megdöbbentőnek nevezte az elnök válaszát.

– Ezt a kérdést már többször megkaptam, és örülök, hogy a sajtó előtt válaszolhatok rá. Amint a román szaksajtó és a román televíziós csatornák magyar nyelven fognak anyagokat készíteni, onnantól kezdve román nyelvű honlapunk is lesz – idézte Szondy reakcióját a gsp.ro.

A portál később külön is megkereste Szondyt, hogy részletesen megmagyarázza a sajtótájékoztatón tett kijelentését.

– Amikor a román szövetséggel kommunikálunk, azt románul tesszük, a sajtótájékoztatókat pedig kétnyelvűen tartjuk. A honlapunk valóban csak magyar nyelvű, de a sajtótájékoztatón adott válaszomat inkább humorosnak szántam, bár tényleg szívesen látnék magyar nyelvű műsorokat a román sajtóban, például a televízióban. Mi is 10% körül vagyunk az országban, szerinted túl sokat kérnék? – nyilatkozta Szondy, majd azt is elárulta, hogy legfőképpen anyagi okokból nem elérhető román nyelven a Csíkszereda honlapja. – A költségvetésről van szó. Elég sokba kerülne nekem, ha kétnyelvű oldalam lenne. Ha 100-200 román szurkoló kért volna fel, hogy készítsek egy honlapot, akkor igen, megcsináltam volna románul, de soha nem kértek fel.

Szondy újságírói felvetésre azt is hozzátette, szerinte normális dolog, hogy a román másodosztályú bajnokságban játszó csapat nem kommunikál románul.

– Ha cirkuszt akarsz csinálni belőle, megteheted, de ez egy mesterséges cirkusz. Tudod, hány másodosztályú együttes nem is rendelkezik egyáltalán honlappal? Sokan. Nem is beszélve a harmadosztályú csapatokról. Hol itt a probléma? – vágott vissza a klubelnök.

Olvastad már?
Novothny megállapodott az új klubjával - ennyi időre írhat alá
Egybehangzó ciprusi sajtóhírek szerint Novothny Soma nagy eséllyel távozik a VfL Bochumtól, miután a magyar támadó mindenben megegyezett a ciprusi Anorthosis Famagustával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Fortune Bassey
Cseh sajtóhírek szerint norvég vagy georgiai csapatba kerülhet Fortune Bassey, a Ferencváros 24 éves támadója.
Debreceni VSC
Szécsi Márk
Az NB I-ben szereplő Debreceni VSC 2025-ig meghosszabbította Szécsi Márk szerződését.
Kazincbarcika
Varga Attila
A Kazincbarcika a mai nappal felmentette a munkavégzés alól Varga Attila vezetőedzőt. Az új szakvezető személyéről a későbbiekben ad tájékoztatást a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz