Megint az NB I-ből igazolt a Dunaszerdahely - hivatalos

Hahn János után újabb paksi futballista igazol a DAC-hoz: a csallóköziek bejelentették vasárnap Szendrei Ákos érkezését. 
Dudás Gábor 2021. szeptember 5., vasárnap 16:22
Hahn János után újabb paksi futballista igazol a DAC-hoz: a csallóköziek bejelentették vasárnap Szendrei Ákos érkezését. 
Szerző: Dudás Gábor 2021. szeptember 5., vasárnap 16:22

A DAC és a Paksi FC megegyezett a 18 éves magyar támadó, Szendrei Ákos átigazolásáról: a korosztálya egyik legtehetségesebb labdarúgójának tartott játékos 5 évre szóló kontraktust írt alá, amely a 2025/26-os szezon végéig szól Dunaszerdahelyen.

Szendrei a Paksi FC-ben nevelkedett és kora ellenére már 15 alkalommal pályára lépett a tolnaiak felnőttcsapatában is. Ezek közül 11 volt bajnoki mérkőzés, amelyeken 2 gólt is szerzett.

- Nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy sikerült a DAC-hoz igazolnom, hiszen a csapat kiváló szurkolótáborral rendelkezik, a mérkőzéseken pedig rendre remek a hangulat, ráadásul a körülmények is kivételesek. Nagyon várom már, hogy jövő hét szerdától az új együttesemmel készülhessek. Szeretnék minél több játéklehetőséget kapni, kiharcolni a helyem a kezdőcsapatban, folyamatosan fejlődni és sikereket elérni a gárdával. A nemzetközi kupaporondon is meg akarom magam mutatni a sárga-kék színekben – mondta a DAC friss igazolása a klubhonlapnak.

A csallóközi játékoskeret legújabb tagja az U18-as és az U19-es válogatottban is viselte már a magyar színeket, az utóbbi korosztályos csapattal jelenleg Szerbiában egy nemzetközi tornán vesz részt. Egy hónapja ő szerezte Magyarország három gólja közül az egyiket a Szlovákia elleni U19-es barátságos mérkőzésen (3-0).

- Ákos Magyarország egyik legnagyobb tehetsége a korosztályában, aki nagyon fiatalon, emlékezetes teljesítményekkel debütált a professzionális labdarúgás világában az olyan csapatok ellen, mint a Ferencváros vagy a Vidi. Természetesen türelmesnek kell vele lennünk, mivel még mindig csak a profi fejlődése legelején jár. Viszont a fizikai adottságainak köszönhetően hamarosan megkaphatja első játékperceit sárga-kékben – tette hozzá a szlovák élvonalbeli DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

A DAC a napokban jelentette be a szintén paksi NB I-es gólkirály, Hahn János szerződtetését is:

Olvastad már?
Dunaszerdahelyre igazolt az NB I magyar gólkirálya - a Slovan ellen játszhat először
A magyar élvonal előző szezonjának gólkirálya, Hahn János Paksról igazol Dunaszerdahelyre.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz