Fotó: fradi.hu

Megerősítve: Befutott a Fradi brazil igazolása is - hivatalos

A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Nyikes Zoltán 2024. június 21., péntek 13:06
Fotó: fradi.hu
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Szerző: Nyikes Zoltán 2024. június 21., péntek 13:06

Hivatalossá vált, amit már az előző héten a brazil sajtó pedzegetett, majd pedig a Csakfoci is előre jelzett: a Ferencváros bejelentette a brazil középső védő, Raul Gustavo érkezését.

A 25 éves játékos érkezése abból a szempontból sem érhette meglepetésként a drukkereket, hogy a brazil Corinthians a napokban már a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a védőt elengedték Budapestre, hogy átessen az orvosi vizsgálatokon a Ferencvárosnál.

A középhátvéd a Serranense utánpótlásában nevelkedett, majd 19 évesen egy évet lehúzott a horvát Lokomotiv Zagrebben, onnan pedig a Corinthianshoz vezetett az útja. A Transfermarkt által 4 millió euróra becsült játékos ezt követően kölcsönben megfordult az Inter Limeira és az EC Bahia együtteseinél is, míg a Corinthiansnál összesen 53 tétmeccsen kapott lehetőséget, ezeken pedig 6 gólt is jegyzett.

A Transfermarkt című német szakportál 2,5 millió euróra (994 millió forintra) becsüli a brazil védő értékét.

– Mindenképpen a középső védő posztján szerettünk volna erősíteni ballábas futballistával, hogy minél több variációs lehetőségünk legyen a játék felépítését illetően. Úgy látjuk, hogy Raul az erejével, a gyorsaságával és a képességeivel nagyban tudja majd támogatni a játékunkat. Huszonöt éves, remek korban van. Bízunk benne, hogy minél hamarabb beilleszkedik a csapatunkba. Raul holnap utazik az együttes után az ausztriai edzőtáborba – mondta az új igazolásról Hajnal Tamás sportigazgató.

Olvastad már?
Az NB I-ből távozó szókimondó sportigazgató: "Rengeteg lehetőséget adtunk Szalai Attilának, sokszor elvtelenül" - interjú a 8 évnyi csodáról és a rangon aluli utolsó 3 hónapról
Interjú Tóth Lászlóval, az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől tíz év után távozó sportigazgatóval.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz