Fotó: Szép Márton Instagram

Már Xabi Alonso is felfigyelt a Bundesliga-éllovas magyar fiataljára: "Edzés után odajött és megdicsért"

A 16 éves Szép Márton azt is elmondta, miben fejlődött a legtöbbet Németországban.
Budai László 2024. február 19., hétfő 14:04
Fotó: Szép Márton Instagram
A 16 éves Szép Márton azt is elmondta, miben fejlődött a legtöbbet Németországban.
Szerző: Budai László 2024. február 19., hétfő 14:04

A 16 éves Szép Márton nyáron igazolt Székesfehérvárról a német Bayer Leverkusenhez, miután korábban öt alkalommal is eltöltött egy-egy hetet a Bundesliga-klubnál. A fiatal játékos most németországi élményeiről számolt be.

- Az eleje persze nehéz volt, új környezet, új nyelv, új társak, új edzők, de szerintem elég gyorsan sikerült beilleszkednem a csapatba, most már fél év után azt érzem, hogy teljes értékű csapattagnak számítok, a ritmust is elég hamar sikerült felvennem – idézte az m4sport.hu a magyar támadó M1-nek adott nyilatkozatát.

Az elején be kellett verekednie magát a kezdőcsapatba, ami szerencsére gyorsan sikerült, és már az U19-es csapatban is volt alkalma játszani.

- Többet dolgoztam, mint a többiek, előbb érkeztem és tovább maradtam, gyakoroltam, a második-harmadik meccs után pedig stabil kezdő lettem az U17-es bajnokságban. Jól is játszottam, az edzőm meg volt velem elégedve – mondta a 16 éves futballista, akire centerként és támadó középpályásként is számítanak.

Szép Márton elmondta, a magyar viszonyokhoz képest szerinte az a legnagyobb különbség, hogy kiegyensúlyozott a mezőny, „nincs tuti meccs”, és az utánpótlásban is tíz edzővel dolgoznak az edzéseken, sőt, egyéni tréningeken minden játékosra jut egy tréner. Úgy érzi, leginkább gondolkodásban és az első labdaérintésben fejlődött.

- Itt sokkal kevesebb időm van, mint Magyarországon volt, kapok egy labdát és egyből dönteni kell. 

A magyar tehetség többször is edzhetett már a Bundesligában listavezető felnőtt kerettel, erre leginkább a válogatott szünetekben van lehetőség, amikor a nagycsapatból kiesik néhány játékos.

Két-három alkalom volt, amikor egy hetet eltölthettem a felnőtt kerettel. Nagy dolog volt számomra ilyen nagy nevekkel edzeni, Xabi Alonso tartotta az edzést, hatalmas élmény kezet fogni, kommunikálni vele. Olyan is történt, hogy edzés után odajött hozzám és megdicsért, hogy jól dolgoztam, de olyan is előfordult, hogy a folyosón leszólított és pár szót beszélgettünk

– mondta Szép Márton, akinek a felnőtt keret tagjai közül leginkább a cseh válogatott csatár Patrik Schick a példaképe, a nagycsapattal töltött hetek pedig rendkívül motiválják őt.

Egy jó sztorija már biztosan lesz Xabi Alonsóról Szép Mártonnak (lásd alábbi cikkünket).

Olvastad már?
"Mi történt itt?": Páros lábbal rúgta fel magyar játékosát a Bundesliga-csapat világhírű edzője - kép
A nyáron Fehérvárról a Bayer Leverkusenhez igazolt Szép Márton megtapasztalhatta, milyen az, amikor Xabi Alonso csúszik oda az embernek kőkeményen. És szabálytalanul.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz