Válogatott: Szoboszlai lett az Eb-pótselejtezők legjobbja az UEFA-nál

Az Izland ellen győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik lett az UEFA értékelése szerint a csütörtök este lejátszott Eb-pótselejtezők legjobb játékosa.
Csakfoci Admin 2020. november 13., péntek 19:07
Az Izland ellen győztes gólt szerző Szoboszlai Dominik lett az UEFA értékelése szerint a csütörtök este lejátszott Eb-pótselejtezők legjobb játékosa.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. november 13., péntek 19:07

Nem túlzás azt állítani, hogy 2020. november 12. sokunk számára örökké emlékezetes dátum marad. A Marco Rossi szövetségi kapitány hiányában Cosimo Inguscio által irányított magyar válogatott egy végletekig kiélezett mérkőzésen - Izland legyőzésével - kijutott a következő, részben hazai rendezésű kontinenstornára.

Szoboszlai teljesítménye a nemzetközi szövetségnek (UEFA) is feltűnt, értékelése szerint ő volt a csütörtöki pótselejtezők legjobb játékosa.

Az izlandiak ellen a 92. percben Európa-bajnokságot érő gólt szerző Szoboszlai az egyéni számítási elven alapuló Perfomance Zone-ban végzett az élen. Rajta kívül a legjobb öt között még két magyar - Holender Filip és Willi Orbán szerepel.

- Arra emlékszem, hogy négyen álltak előttem, de hál’ Istennek mellettem volt Sala (Sallai – a szerk.), azt hiszem balra, elvitt egy embert és befelé el tudtam vinni, gondoltam, 20-ról már csak ellövöm az utolsó percben, szerencsére sikerült. Az első tíz percben nem úgy kezdtünk, ahogyan akartunk, de utána összekapta magát a csapat, és az is nagyon fontos volt, hogy a szünetben mindenki magára figyelt meg a csapatra, és nem az volt, hogy lehajtottuk a fejünket és feladjuk. A végéig küzdöttünk, jól cseréltünk, Nego is betalált a végén. Utána aztán én is meglőttem a magam gólját, és ezzel sikerült kijutottunk az Eb-re. A törökök ellen kicsit korábban lőttem gólt, most a végén, de így már esélyük sem volt válaszolni - nyilatkozta a lefújás után Szoboszlai, aki iránt a spanyol AS című napilap értesülései szerint a Real Madrid érdeklődik.

Ami a teljes Európa-bajnoki selejtező sorozatot illeti: az RB Leipzig hátvédje, Willi Orbán volt a legjobb magyar - összesen 1238 pontot gyűjtött a mérkőzések alatt, ami összesítésben a 67. helyre volt elegendő. A második helyen Gulácsi Péter végzett (1229 pont, összesítésben 70. hely), Szalai Ádám pedig (790 pont, 205. helyen) lett a harmadik a magyarok között.

Hogyan "osztályoz" a Performance Zone?

A játékosokat a posztjaiknak megfelelően, különböző szempontok alapján (lejátszott percek, labdaszerzések, helyzetek, pontos passzok, lövések) úgynevezett súlyozott pontokat kapnak, és ebből próbálják feltérképezni egy adott játékos meccseken mutatott teljesítményét válogatottja tekintetében.

Olvastad már?
Magyar-izlandi: Film készül a válogatott kijutásáról, rekordnézettséget hozott a mérkőzés – minden az Eb-pótselejtezőről itt!
A magyar válogatott november 12-én, csütörtökön este 20:45-től Izland ellen lép pályára Eb-pótselejtezőn a Puskás Arénában. A párharc győztese pedig kijut a kontinensviadalra, amelynek egyik helyszíne Budapest lesz. A mieink számára rendkívül fontos mérkőzésre történő hangolódásból a csakfoci.hu is igyekszik kivenni a részét, folyamatosan frissülő cikkünkben mutatjuk a legfontosabb híreket a találkozó kapcsán!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Tovább az összes átigazoláshoz