Válogatott: Pontosan egy évvel a tragédiája után a román bíró vezeti a walesi meccset

Az orvosi diplomával rendelkező Ovidiu Hategan első alkalommal fújja a sípot a magyar nemzeti tizenegy meccsén - éppen egy évvel azután, hogy egy mérkőzés szünetében értesült édesanyja haláláról.
Csakfoci Admin 2019. november 16., szombat 16:37
Az orvosi diplomával rendelkező Ovidiu Hategan első alkalommal fújja a sípot a magyar nemzeti tizenegy meccsén - éppen egy évvel azután, hogy egy mérkőzés szünetében értesült édesanyja haláláról.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 16., szombat 16:37

Az UEFA hivatalos oldalán jelezte, hogy a román Ovidiu Alin Hategan lesz a mieink szempontjából sorsdöntő jelentőségű Wales-Magyarország mérkőzés játékvezetője.

A 39 éves, civilben orvosként tevékenykedő bíró nemzetközileg igen elismert szakembernek számít: az idei Ajax-Chelsea, és Dortmund-Barcelona BL-csoportmérkőzést is rábízták, korábban pedig két EL-elődöntő, és a Nemzetek Ligája négyesdöntőjének bronzmeccse mellett az Európa Bajnokságon, és az Olimpián is vezetett mérkőzést.

Az aradi születésű sípmester magyar meccsen még nem bíráskodott, ellenfelünk szurkolói pedig egy 1-0-s hazai sikerrel záruló Wales-Ausztria vb-selejtezőről emlékezhetnek rá 2017-ből.

Hategan napra pontosan egy évvel a walesi-magyar meccs előtt, 2018. november 19-én a Németország-Hollandia mérkőzés szünetében tudta meg, hogy elhunyt édesanyja, ennek ellenére komolyabb hibák nélkül vezette le a második játékrészt.

Olvastad már?
Szívszorító: Zokogásban tört ki a bíró, amikor megtudta, hogy elhunyt az édesanyja – videó
Bravúros döntetlent ért el Hollandia Németország otthonában, ezzel megnyerve Nemzetek Ligája-csoportját. A mérkőzés lefújása után sírta el magát Ovidiu Hategan román játékvezető, aki a szünetben tudta meg, hogy elhunyt az édesanyja.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz