Fotó: www.mlsz.hu

U17-es válogatott: "Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyire erős a vb-csoportunk" - a továbbjutás a cél

A magyar U17-es válogatott szövetségi edzője, Preisinger Sándor elmondta, mivel olyan csapatokkal játszunk, amelyek felnőtt szinten gyakori résztvevői a világbajnokságnak, így egész biztos, hogy korosztályos együttesük is komoly játékerőt képvisel.
Nyikes Zoltán 2019. július 12., péntek 17:15
Fotó: www.mlsz.hu
A magyar U17-es válogatott szövetségi edzője, Preisinger Sándor elmondta, mivel olyan csapatokkal játszunk, amelyek felnőtt szinten gyakori résztvevői a világbajnokságnak, így egész biztos, hogy korosztályos együttesük is komoly játékerőt képvisel.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 12., péntek 17:15

Csütörtökön beszámoltunk arról, hogy a magyar U17-es válogatott az ötszörös világbajnok U17-es nigériai nemzeti csapat mellett Ecuadorral és Ausztráliával csap össze az októberben kezdődő brazíliai korosztályos világbajnokságon. A Preisinger Sándor szövetségi edző vezette magyar csapat mindhárom csoportmérkőzését a goianiai Olimpiai Stadionban játssza le. Október 26-án Nigéria, október 29-én Ausztrália, november 1-jén Ecuador lesz az ellenfelünk. A csoportok első két helyezettjei mellett a négy legjobb csoportharmadik jut be a vb nyolcaddöntőjébe.

– Nehéz megmondani, hogy pontosan mennyire erős a csoport, amibe kerültünk, ez majd az ellenfelek alapos feltérképezését követően derül ki – mondta a sorsolás után az mlsz.hu-nak Preisinger Sándor. – Az biztos, hogy olyan válogatottakkal játszunk, amelyek felnőtt szinten gyakori résztvevői a világbajnokságnak, így egész biztos, hogy korosztályos csapatuk is komoly játékerőt képvisel. Elsősorban első ellenfelünk, Nigéria eddigi U17-es vb-szereplése tiszteletet parancsoló, az afrikai válogatott ugyanis minden más csapatnál többször nyerte meg ebben a korosztályban a világbajnokságot.

A célunk természetesen az, hogy kiharcoljuk a továbbjutást a torna nyolcaddöntőjébe.

Örülök, hogy minden csoportmérkőzésünket ugyanabban a stadionban játsszuk, így nyugodtabb lehet a meccsek közötti felkészülés, de bízunk benne, hogy a vb későbbi szakaszában más stadionokat is megnézhetünk majd. A világbajnokságig három összetartás vár még a csapatra, júliusban elsősorban a kerettagok aktuális erőállapotára leszek kíváncsi, illetve megnézzük, hol tartanak azok a labdarúgók, akik az Európa-bajnokságon nem kerültek a csapatba, de számolunk velük a keret összeállításában. Augusztusban, a csehországi Jezek-tornán és szeptemberben, a horvátok elleni felkészülési meccseken már a leendő ellenfelek játékának ismeretében állítjuk össze a programot, és az előttünk álló csoportmérkőzéseket figyelembe véve igyekszünk csiszolni a csapatjátékunkat.

A magyar válogatott eddig egyetlen hivatalos U17-es világbajnokságon vett részt, méghozzá éppen az elsőn, 1985-ben, Kínában (illetve akkoriban még az U16-os korosztály számára rendezte meg a FIFA a tornát). Akkor a csoportkörben a brazilokat is megelőzve az első helyen végeztünk, majd a negyeddöntőben a későbbi győztes, és idei csoportellenfél Nigéria ellen maradtunk alul (1-3).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Tovább az összes átigazoláshoz