"Teljes csőd": 42 másodperc, 5 magyar lövés, gól - ezen akadt ki a görög Arsenal-játékos is

Még mindig nem hiszik el a görögök, hogy kikaptak Budapesten, a magyar válogatott elleni Nemzetek Ligája-csoportmeccsen, a második gólunk előtti szituáció miatt pedig az egyik legnevesebb játékosuk is önkritikusan nyilatkozott.
Dudás Gábor 2018. szeptember 13., csütörtök 8:55
Még mindig nem hiszik el a görögök, hogy kikaptak Budapesten, a magyar válogatott elleni Nemzetek Ligája-csoportmeccsen, a második gólunk előtti szituáció miatt pedig az egyik legnevesebb játékosuk is önkritikusan nyilatkozott.
Szerző: Dudás Gábor 2018. szeptember 13., csütörtök 8:55

Mint ismeretes, mondhatni a legjobbkor, a csoportfavorit görögök elleni találkozón szerezte meg első győzelmét Magyarország a Nemzetek Ligájában, összességében első sikerét aratva 2018-ban, három pontot szerezve Marco Rossi hazai debütálásán.

A zártkapus találkozó nem csak a három pont, de a látványos magyar találatok miatt is emlékezetes marad, Sallai három fejjel adott passz és összességében 16 átadás után talált be, Kleinheisler pedig egy nem mindennapi tűzijáték végén bombázta be a győztes gólt a 42. percben.

Ez utóbbi jelenet nehezen feldolgozható elsősorban a görögök számára. A gólt megelőzően ugyanis a magyar válogatott a kapuja elé préselte ellenfelét, két Barkas-védés (mindkétszer Kleinheisler lőtt), majd két blokkolt kísérlet után került a labda Kovács István elé, aki aztán kiharcolta és elkészítette a lövőhelyzetet a nagy gólt szerző Kleinheislernek.

Mindez összesen 42 másodperc alatt játszódott le.

"Nem is Kleinheisler nagyszerű lövésével és góljával volt itt a gond, hanem azzal a ténnyel, hogy Marco Rossi játékosai összesen ötször(!) lőhettek kapura a 16-osnál, mindössze 42 másodperc alatt! A válogatottunk hagyta, hogy a magyarok ostrom alá vegyék Barkas kapuját, onnan és akkor lőve, amikor csak akarnak, senki nem lépett közbe. Ez az eset valósággal sokkolta Michael Skibbe szövetségi kapitányt és Sokratis Papastathopoulost is" - írja a sport24.gr.

Utóbbit, az Arsenal rutinos védőjét idézte is a portál az eset kapcsán.

- A második gólnál a teljes csapat csődöt mondott védekezésben. Hagytuk, hogy az ellenfél ötször próbálkozzon, amit én sem értek. Ha megnézzük, mindkét kapott gól előtt nagyon rosszul sült el a védekezésünk, mint rendszer, nem csak 2-3 ember hibázott, hanem mindenki, az egész csapat - dohogott a 30 éves, évekig Dortmundban is futballozó, immáron 80-szoros válogatott bekk.

"A második gól hűen tükrözte a válogatott budapesti teljesítményét: a játékosok nem voltak elég koncentráltak, mentálisan sem voltak megfelelően felkészülve és nem harcoltak eléggé a pályán" - summáz keményen a lap, amelyhez hasonlóan több másik sajtóorgánum is erősen kritikus volt a találkozót követően.

Íme, a jelenet és a gól:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
Édesapja elmondása szerint Olaszországba kerülhet a nyáron a Freiburg magyar válogatott támadója.
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz