"Szalai durcás kissrácból a magyar válogatott oszlopa lett" - Rossi helyettesének értékelése

Az eltiltott Marco Rossi szövetségi kapitányt helyettesítő Cosimo Inguscio értékelése a Magyarország-Wales Eb-selejtező (1-0) után. Az olasz tréner a magyar szellemiséget, a küzdést, a nehéz pillanatokat és Szalai Ádám "átalakulását" is kiemelte sajtótájékoztatóján.
Dudás Gábor 2019. június 11., kedd 23:39
Az eltiltott Marco Rossi szövetségi kapitányt helyettesítő Cosimo Inguscio értékelése a Magyarország-Wales Eb-selejtező (1-0) után. Az olasz tréner a magyar szellemiséget, a küzdést, a nehéz pillanatokat és Szalai Ádám "átalakulását" is kiemelte sajtótájékoztatóján.
Szerző: Dudás Gábor 2019. június 11., kedd 23:39

Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország – Wales 1-0 (Pátkai 81.) – beszámoló itt!

A mérkőzésről

- Jól tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Jól alaposan kielemeztük az ellenfelet. tudtuk, hogy egy jó fizikumú csapat, egy nagy sebességű ellenfél, főleg a széleken. Párszor majdnem sikerrel is jártak, a nehéz pillanatokban azonban jól segítettük ki egymást. Sikerült megmutatnunk, hogy méltók vagyunk a győzelemre. Voltak nehéz időszakok, amikor nagy volt a nyomás rajtunk, de végig kitartottunk. Ez egy maximálisan megérdemelt győzelem volt.

Marco Rossi hiányáról

- Amikor hiányzik a vezetőedző, nincs könnyű dolga a kispadnak, még nagyobb figyelmet fordítottunk a felkészülésre, Mindenféle részletet kidolgoztunk, különböző forgatókönyveket gyakoroltunk be. A meccs közben sem tudtunk Marcóval kommunikálni, nekünk kellett eldönteni, hogy mit tegyünk különböző szituációkban. Igazi csapatmunka volt ez a kispadon is.

Szalai Ádámról

- Szalai teljesítményéről könnyű mérleget vonni: rendkívülit nyújtott. Volt, amikor úgy viselkedett, mint egy durcás kissrác, most viszont bizonyította, hogy a csapat oszlopaként is tud játszani. Valószínűleg érezte is, hogy hatalmas szükség van rá.

Cosimo Inguscio a mérkőzést követően az M4 Sportnak is nyilatkozott:

- Minden játékos hozta a "magyar szellemiséget", az intenzitást, mentek az elveszített labdákat után is, azt tették, amit elterveztünk a felkészülés során. Kialakítottunk több helyzetet is, annál a szituációnál úgy tudjuk, bent is volt a labda, de ez már nem számít. Küzdenünk is kellett, mert nagyon nagy sebességgel játszottak a walesiek. Aztán picit tartottunk attól, hogy a sárga laposaink esetleg a kiállítás sorsára jutnak, de mentünk előre.

Marco Rossinak viccelődve mondtam, hogy "úgy tűnik, rám van szükség" - persze Marco nélkül nem lehetne ebből semmi, egészen más, ha ő is ott van a kispadon. 

Olvastad már?
Giggs: Ebben voltak jobbak a magyarok, zsonglőrködnünk kellett
A walesi legenda és szövetségi kapitány szerint a pontrúgásokban biztosan csapata fölé nőttünk, ráadásul épp a védelme követett el hibát a gólnál, amely eddig a britek erőssége volt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új erőnléti edző
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, stábjából ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Ferencváros
Utazókeret
Sok fiatallal, több rutinos játékossal és visszatérőkkel is dolgozhat Pascal Jansen Bad Radkersburgban. Nincs az utazók között Iyinbor Patrick, aki az előző idényben Kecskeméten játszott kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz