Fotó: MTI/Illyés Tibor

Schäfer a hangulatról: "Mintha egy teljesen másik sportot űztem volna", Hahn: "Teljesen szürreális volt az egész napom" - válogatott értékelések

A válogatottban az első gólját szerző Schäfer András számára elképesztő volt a szurkolás, Szalai Attila a debütálókat dicsérte, Hahn János még alig fogott fel valamit a pénteki történésekből.
Nyikes Zoltán 2021. június 5., szombat 9:45
Fotó: MTI/Illyés Tibor
A válogatottban az első gólját szerző Schäfer András számára elképesztő volt a szurkolás, Szalai Attila a debütálókat dicsérte, Hahn János még alig fogott fel valamit a pénteki történésekből.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 5., szombat 9:45

Schäfer András: – Nagyon örülök, hogy gólt szereztem, és hogy megnyertük a meccset – kezdte a győztes gólt szerző középpályás az M4 Sporton. – A tizenegyes előtt előbb arra figyeltem, hogy ne menjen ki rólam a labda, utána szerencsére sikerült becsapnom a védőt, aki aztán felrúgott. Sajnos nem lett gól ebből, de a lényeg, hogy nyertünk. Rossinál nagyon fontos, hogy labdabiztos legyen egy játékos, próbáltam minél pontosabb passzokat adni, próbáltam az elején belejönni a játékba, feltérképezni az ellenfelet. Fokozatosan vettük át a játék irányítását, bár lehetett volna több góllal nyerni, de a lénye a győzelem. Nehéz volt feltörni a ciprusi védelmet, nagyon kellemetlen ellenfél volt, erre számítottunk is, de a második félidőre feljavult a játékunk, és több helyzetünk is akadt. Mintha egy teljesen más sportot űztem volna, nagyon régen fociztam már ennyi ember előtt. Elképesztő volt a szurkolás, nagyon jó érzés volt, hogy így drukkolnak nekünk, köszönjük a szurkolást.

Szalai Attila: – Jó mérkőzést játszott a csapat. Tudtuk, hogy Ciprus milyen játékerőt képvisel, a közelmúltban nagyon jó eredményeket értek el, tudtuk, hogy kellemetlen ellenfél – mondta a Fenerbahce védője az M4 Sport kamerája előtt. – Próbálták kihasználni a területeket mögöttünk, de egy-két szituáción kívül kontroll alatt tartottuk őket, rendben volt a csapatvédekezésünk, erre lehet építeni. Sok új játékos játszott, többen is debütáltak, ezúton is szeretnék nekik gratulálni, nagyon jó teljesítményt nyújtottak. A csapat befogadta az újakat és ők is nagyon hamar beilleszkedtek. Nagyon örülünk, hogy hazai pályán, végre szurkolók előtt tudtunk nyerni. Tudjuk, hogy az Eb-n milyen egyéni kvalitásokkal rendelkező játékosok fognak ellenünk pályára lépni, a legjobb tudásunk szerint fel fogunk rájuk készülni és mindent meg fogunk tenni azért, hogy sikeresek legyünk. A következő felkészülési meccsen az lesz a legfontosabb, hogy a saját csapatjátékunkat játsszuk, ahogyan ma is, a megfelelő taktikai elemeket véghezvigyük és ugyanilyen harcosan, küzdeni akarással akarunk pályára lépni. Leírhatatlan, fantasztikus érzés, hogy ilyen hangulatot varázsoltak a szurkolók és hogy ennyire szeretnek minket, nagyon hálásak vagyunk nekik.

Hahn János: – Mindenki jól van hála Istennek, ez egy felejthetetlen nap a számomra. Teljesen szürreális volt az egész napom, korán reggel jött a telefon, hogy érkezik a baba, elkéredzkedtem a kapitánytól és elindultam Telkiből – nyilatkozta a paksi támadó az M4-nek. – Fél négy körül világra jött a baba. Tudtam, hogy a keretben vagyok, így nálam volt minden, ami szükséges a mérkőzésre, de csak később jött a hír, hogy a kezdőcsapatban vagyok. Teljesen kaotikus volt ez a nap, de elképesztően boldog vagyok. Szinte semmit nem volt időm felfogni, délután még a hasamon volt a kislányom, közben jött az sms, hogy a kezdőben vagyok. Elképesztő érzés volt, de egy olyan dopping volt számomra a mai meccsen, hogy úgy voltam vele, kiadok magamból mindent, amit tudok. Fáradtan éreztem magam a pályán, de azt szerettem volna, hogy mindent megtegyek, minden labdáért harcoltam, próbáltam odaérni a kapu elé. Örülök, hogy a csapat nyerni tudott, így kell megkezdeni a felkészülést az Európa-bajnokságra. Szombaton hazamehetek, aztán vasárnap mehetek a kisbabáért, este pedig már edzés is lesz. Kicsit előbb érkezett a baba, de lehet azért, mert szeretné ő is látni az Eb-t.

Olvastad már?
Rossi: “Nem szeretnék üzeneteket kapni, harcot akarok látni” – a győztes gólt szerző Schäfert méltatta
Így értékelte a két szövetségi kapitány a Magyarország-Ciprus (1-0) felkészülési mérkőzést.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Csákvár / Puskás Akadémia
Öt játékos is visszatér Felcsútra
Már Felcsúton kezdik meg a felkészülést a fiatal futballisták.
Szeged
Megvan az első érkező
A 21 éves támadó középpályás 3 évre kötelezte el magát az NB II-es klubhoz.
Puskás Akadémia
Változások a szakmai stábban
Honlapunk információi szerint Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője új asszisztens edzőkkel kezdheti meg a következő szezont.
Tovább az összes átigazoláshoz