Rossi visszaszólt Szalai kritizáló ex-edzőjének: "Nehéz lesz Ádámnak kezdenie Izland ellen"

Marco Rossi szerint Szalai Ádám és a válogatott számára is káros, ami Mainzban történik a magyar csatárral, és ezt a helyzetet a csatár volt edzőjének kritikus szavai sem segítik.
Dudás Gábor 2020. november 9., hétfő 8:50
Marco Rossi szerint Szalai Ádám és a válogatott számára is káros, ami Mainzban történik a magyar csatárral, és ezt a helyzetet a csatár volt edzőjének kritikus szavai sem segítik.
Szerző: Dudás Gábor 2020. november 9., hétfő 8:50

"Ha megnézzük a teljesítményére vonatkozó mutatóit, akkor egyszerűen nem voltak elegendőek. Ráadásul nem volt a legegyszerűbb játékos közülünk" - mondta október végén a Mainztól menesztett szakvezető, Achim Beierlorzer Szalai Ádám kapcsán.

Mint ismeretes, a Bundesliga-klubnál szeptemberben bejelentette hogy a továbbiakban nem tart igényt a magyar válogatott csatár szolgálataira, így a rutinos játékos új klubot kereshet magának. A légiós "bűne" a hírek szerint az volt, hogy a csapattanács egyik vezetőjeként túlságosan is vehemensen követelte a koronavírus-járvány miatt korábban visszatartott bérek kifizetését.

A csapattársak emiatt kisebb sztrájkot is tartottak, kiállva Szalai Ádám mellett, aki végül vissza is került az első keretbe (igaz, bajnokit azóta sem játszott), Beierlorzert pedig a gyenge eredmények miatt kirúgták.

A korábbi mainzi tréner kritikus mondatai kapcsán a német Sportbuzzer megszólaltatta a magyar szövetségi kapitányt, Marco Rossit is. Az olasz szakember nemrég nyilvánosan is kiállt csatára mellett és németországi reakciójában sem tett másként, ugyanakkor kiemelte, hogy Szalai számára előnyös lenne, ha klubot váltana.

- Az ilyen és ehhez hasonló kijelentések alaposan megnehezítik a dolgunkat. Ádám a csapatkapitányunk, így rendkívül fontos tagja a válogatottnak. Ádám számára rendkívül nehéz volt az elmúlt két hónap. Nem tudom pontosan, mi történt közötte és a volt edzője között, de még úgy is elég egyértelmű a helyzet, hogy nehéz a háttérbe látni: a Mainz az utolsó, úgy, hogy az utóbbi hat meccsén pontot sem szerzett (azóta egyet szerzett a klub, épp a hétvégén, a Schalke ellen (2-2) - a szerk.). Úgyhogy számomra világos, hogy Ádámnak helye lenne a csapatban - fogalmazott a Rossi.

- Remélem, hamarosan megoldást talál a klubjánál, vagy valahol máshol talál magának helyet. Azt hiszem, komolyabban el kellene gondolkodnia azon, hogy a téli átigazolási időszakban csapatot váltson - tette hozzá a szakvezető, aki arról is beszélt, miért nehezítik meg a válogatott dolgát is a Mainzban történtek.

Most, hogy hosszú ideje nincs meccsrutinja a klubjánál, nagyon nehéz lesz Ádámnak az első perctől kezdve a pályán lenni Izland ellen. Eléggé kiesett a ritmusból - mondta csalódottan Rossi a németek szerint.

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz