Zűrös napok, sőt hetek után továbbra is az első győzelmére hajt Jan-Moritz Lichte megbízott vezetőedző irányításával a Mainz. A magyar válogatott csatár, Szalai Ádám klubja egyedüliként még nem szerzett pontot a német élvonal teljes mezőnyében, így utolsó helyen áll a tabellán.. Legutóbb a szombati játéknapon úgy tűnt, meglesz a régóta várt három pont, azonban a Mönchengladbach 2-1-es hátrányból 3-2-re fordított és nyert.

A mérkőzés másnapján az együttes korábbi edzője, Achim Beierlorzer nyilatkozott a Sky90-nek a szeptember végi menesztésével kapcsolatban, egyebek mellett a játékosok korábbi sztrájkjáról is szót ejtett, miközben a magyar támadó körön kívül került.

– Az emberek már nem álltak mellettem – kezdte az ex-tréner, majd hozzátette, Rouven Schröder sportigazgató és a vezetőség között nem volt egység – Csak akkor tudsz csapatot építeni, tehetségeket beépíteni, és végső soron sikeres lenni, ha minden összeillik.

Az 52 éves szakember a folytatásban Szalai helyzetére is kitért.

– Az összes edző és a vezető elmondta, hogy már nem tervezünk Szalai Ádámmal.

Ezt elmondtuk neki is a szezon utolsó meccse után.

Talán egyértelműbben kellett volna neki elmondani. Ha megnézzük a teljesítményére vonatkozó mutatóit, akkor egyszerűen nem voltak elegendőek. Ráadásul nem volt a legegyszerűbb játékos közülünk. De ez egy teljesen normális folyamat volt.

A csapat azonban nem értette, miért nem engedték sokáig edzeni Szalait. Beierlorzer végül elárulta, időt kért, hogy kétszer is átgondolja a döntést.

– A gondolkodási idő után még behívott magához Schröder is, megpróbálta – hiába. Megértem, hogy egységesnek kell lenni. Soha nem jutott volna eszembe, hogy sztrájkoljak. Példát akartak mutatni, ami számukra fontos volt. Azt mondták, ez az egyetlen lehetőség számukra, azonban másképp látom. Teljesen világos volt számomra, hogy mit jelent ez a sztrájk.

Bár a következő napokban jól edzettek, mégis a VfB Stuttgart elleni vereség után menesztették Beierlorzert, majd Szalai visszatért a csapat edzéseire, viszont a szeptember 11-én megrendezett negyedik ligás TSV Havelse elleni Német Kupa-meccs óta nem lépett pályára.

Özönlenek haza a légiósok: 11 játékos, aki idén tért vissza a magyar fociba – ekkora esélyük lehet az újabb külföldi lehetőségre