Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Rossi: "Reménykedünk, hogy lesznek még újabb Szoboszlaik" - ez volt a lehető legjobb módja a búcsúnak

Így értékelte a látottakat a Magyarország-San Marino (4-0) vb-selejtezőt követően a két válogatott szövetségi kapitánya.
Nyikes Zoltán 2021. november 12., péntek 23:32
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Így értékelte a látottakat a Magyarország-San Marino (4-0) vb-selejtezőt követően a két válogatott szövetségi kapitánya.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. november 12., péntek 23:32

Marco Rossi: – Most már három és fél éve itt vagyok a stábommal, és szerintem a srácok lépésről lépésre egyre inkább hasonlóan gondolkodnak, mint én. Soha, senkit nem becsültem le a pályafutásom alatt játékosként és edzőként sem, mindenkit tisztelnünk kell. Fel is hívom a figyelmet minden alkalommal, hogy igenis lehetnek nehézségeink akár San Marino ellen is, hiszen ők Albánia ellen például az első félidőt kihúzták kapott gól nélkül, és az angolok ellen is jól tartották magukat. Tisztában voltunk ezzel, a srácok pedig nagyon motiváltak voltak és azt tették, amit mondtam nekik. Persze voltak hibák, de általánosságban fogalmazhatunk úgy, hogy elértük azt, amit szerettünk volna. Jó mérkőzést játszottunk, gólokat szereztünk, a győzelem pedig egy másodpercig sem volt kérdés. Ez volt a lehető legjobb módja annak, hogy elköszönjünk a közönségünktől az idei évre. Emlékszem, amikor az Albánia elleni mérkőzést követően akárcsak engem, Szoboszlai Dominikot is sokan kritizálták. Dominik egy igazi kincs a magyar labdarúgás számára, védenünk kell őt és bizalmat kell neki adnunk akkor is, amikor vannak nehézségei. Mi ezt tettük és ő lépésről lépésre visszatért, megmutatta a képességeit a Lipcsében és a válogatottban is. Abban reménykedünk, hogy a jövőben is ezen az úton tudjuk folytatni és abban is reménykedünk, hogy lesznek majd még újabb Szoboszlaik is. Elégedett lehetek az újoncokkal, természetesen kell még fejlődniük, de Balogh Botondnak például volt egy nagyon jó beadása, ami a negyedik gólt eredményezte, de látnunk kell majd őket más mérkőzéseken, más helyzetekben is. Ha a jövőbe tekintünk, akkor elég egyértelmű, hogy nem tudunk meghívni olyan játékosokat, akik elmúltak 30 évesek, olyanokat keresünk, akik 20 év körüliek, ezt mindenkinek el kell magyaráznom majd. (M4 Sport)

Franco Varrella: – Voltak olyan pillanatok, amikor a csapatunk megtalálta a megfelelő eszközöket, de a magyar válogatott tökéletesen, hibátlanul játszott. Az ellenfél diktálta a játék ritmusát, és nem is esett vissza a magyarok teljesítménye, mert végig támadtak, de a második félidőben már nagyobb volt az eltökéltség részünkről. Úgy érzem, hogy a játékosaim túlságosan megszeppennek nevesebb játékosok, csapatok ellen.

Olvastad már?
Magyar-San Marinó-i: Négygólos győzelemmel zártuk a vb-selejtező utolsó hazai meccsét - videók
Az első és a második félidőben is két-két gólt szereztünk - Szoboszlai Dominik duplázott, két újoncot is avatott Rossi.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Szekeres Tamást nevezhetik ki
Információink szerint a jövőben Szekeres Tamás felelhet a BVSC-nél lévő szakmai munkáért.
Ferencváros
Arbër Hoxha
Az ulloi129.hu szerint valóban a klub látókörében van a horvát lapok által a Fradival szóba hozott Slaven Belupo-szélső, Arbër Hoxha.
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Tovább az összes átigazoláshoz