Rossi: "Orbánt és Sallait is el kell engednünk" - a kapitány szerint a 3-0 csak elfogadható

Marco Rossi szerint túl sok lehetőséget rontott el a válogatott San Marinóban, és a csapat nem volt elég nyugodt az első félidőben. A beállt cserékkel elégedett volt az olasz szakember, aki Andorra ellen még kellemetlenebb meccset vár.
Dudás Gábor 2021. március 28., vasárnap 23:15
Marco Rossi szerint túl sok lehetőséget rontott el a válogatott San Marinóban, és a csapat nem volt elég nyugodt az első félidőben. A beállt cserékkel elégedett volt az olasz szakember, aki Andorra ellen még kellemetlenebb meccset vár.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 28., vasárnap 23:15

Így értékelte Marco Rossi szövetségi kapitány a San Marinóban 3-0-ra megnyert világbajnoki selejtezőt.

- Az első játékrészben egy kicsi nyugalom hiányzott néhány szituációban. Túlságosan sokat mentünk vertikálisan és amikor ennyire hátul védekezik egy csapat, akkor az igen nehéz az ellenfél számára. Türelmesnek kellett lennünk, és egy kicsivel több minőségre lenne szükség a párharcoknál. Aztán kihagytunk egy büntetőt, és talán ha a második gól meglett volna 20 perc után, ugye sokkal simábban alakul az egész, pszichológiai szempontból is természetesen. De a második félidőre cseréltünk és szerintem a minőség, a játékunk meg sokat fejlődött. Miközben aa legjobb játékos a pályán San Marino kapusa volt, nem is tudom, hány helyzetben tudott védeni.

A 3-0 elfogadható eredmény, semmi különleges, semmi fenomenális, de folytatnunk kell ezt az utat, és a mentalitásunkat továbbra is így kell megőriznünk.

Ha lehet, akkor még fejleszteni is kell, persze - mondta az M4 Sportnak és kitért az Andorra elleni találkozóra is.

- A hozzáállásunk ugyanilyen kell, hogy legyen a pályán minden egyes ellenféllel szemben, így természetesen a következő meccsen is, Andorra ellen. Az egy még bonyolultabb találkozó lehet. Ma vereséget szenvedtek, 3-0-ra kikaptak Lengyelországtól, de otthon, azzal a kis, műfüves pályával, és egy nagyon provokatív, agresszív hozzáállással... 100%-osan óvatosnak kell lennünk. Amikor kötelező nyerni, akkor néha nem olyan egyszerű a helyzet. Ezt ma láttuk. És a koncentrációnkat tényleg meg kell őriznünk. Nem láttam még a statisztikát, de szerintem nem is volt, hogy kapura lőttek volna. Mi pedig huszonötször próbálkoztunk szerintem. Dibusz teljesen kihűlt a mérkőzésen. Fejlődnünk kell az utolsó 10-16 méteren, mert elég sok egyértelmű helyzetünk volt, de ezen ziccerek közül túlságosan is sokat rontottunk el.

Rossi azt is elárulta, hogy ismét lesznek kieső a magyar keretben.

- Sajnos a német csapatokkal meg kellett egyeznünk, hogy elengedjük korábban a labdarúgóinkat - a németek már csak németek...

Úgyhogy el kell engednünk Willi Orbánt és sajnos Sallai Rolandot is.

Két nagyon fontos játékos a számunkra, de most a többiekkel kell ezt megoldanunk. Természetesen megvan a lehetőségünk, hogy jól játsszunk, hogy megszerezzük a három pontot. Teljes mértékben bízom minden labdarúgónkban.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Szentlőrinc
Novák Zsombor/Mahler Gergő
Egy középcsatár és egy szélső támadó is érkezett a Szentlőrinchez: Novák Zsombor és Mahler Gergő már be is mutatkozott az MTK Budapest elleni bajnokin.
Diósgyőr
Caio Da Cruz
Távozott Diósgyőrből Caio Da Cruz, azaz az elmúlt szűk egy hónapban Kuznyecov Szergej edzéseit látogató fiatal brazil támadó most nem lesz a DVTK labdarúgója.
MTK Budapest
Vadnai Dániel
Az MTK Budapest szerződtette az NB I-es Mezőkövesd Zsóry FC-től Vadnai Dánielt, aki a 2007/08-as idényben bajnoki címet szerzett a fővárosi kék-fehérekkel.
Tovább az összes átigazoláshoz