I. félidő:

Ha nem is nagyon nagy elánnal mentünk neki az ellenfélnek, de azért próbáltuk az első perctől nyomás alé helyezni a hazaiakat. A FIFA-világranglista utolsó helyezettje azonban szívósan védte  kapuját, amelyet a vártnál ritkábban tudtunk csak igazán veszélyeztetni.

A vezetést azonban így is gyorsan megszereztük: a 13. percben Sallait borította fel Battistini a 16-oson belül, jött a jogos a büntető, amit Szalai Ádám értékesített is biztos lábbal (0-1). A csapatkapitánynak ez volt a 23. találata címeres mezben.

A 20. percben Sallai szabadrúgását kézzel blokkolta Fabbri – egy sárga lapért és egy büntetőért is cserébe. Ez a 11-es viszont kimaradt, Sallai jobb sarokra tartó lövését gyors vetődéssel ütötte ki Benedettini. Az első félidő még egy Szalai Ádám-féle lesgól fért bele, 1-0-ra vezettünk a szünetben.

II. félidő:

A vezetés ellenére kissé álmatag magyar játék Marco Rossinak sem tetszhetett, hiszen kettőt is cserélt a szünetben, érkezett Nikolics és Kalmár is. Ettől picit aktívabb is lett a csapat, az 50. percben például egy ügyes Nikolics-Gazdag-Szalai Ádám akció végén utóbbi lőtt, de Benedettini megint a helyén volt. A hazaiak kapusa bő tíz perccel később Szalai Ádám elől mentett szépen egy gyors kivetődéssel. Az ugyancsak a padról beszállt Kleinheisler kapáslövésénél a hálóőr nem is kellett, nem úgy Kalmár távoli kísérleténél, ami a jobb sarokból szedett ki.

De mielőtt az olasz harmadosztályú Cesena játékosa végképp a meccs hősévé avanzsálhatott volna, jött a 71. perc és Sallai: a Freiburg támadója a rosszul helyezkedő kapust is átfejelve bólintotta a kapuba Botka beadását (0-2).

A meccs ezzel el is dőlt, a hajrá azonban tartogatott még egy-két érdekesebb jelenetet. A 83. percben például kétszer is a kapuba találhattunk volna, de Kalmár fejesénél és Sallai lövésénél is nagyot mentettek a hazaiak. Két perccel később pedig újoncot avatott a magyar válogatott: Géresi Krisztián is beállt San Marinóban.

A vége aztán 3-0 lett ide, hiszen a padról beszállt Nikolics belőtte a harmadik megítélt (és a második kihasznált) magyar 11-est. Így, ha nem is jó játékkal, de hoztuk a kötelezőt San Marinóban, ennél azonban alighanem többet kell majd mutatnunk Andorra ellen is.

Rossi: “Orbánt és Sallait is el kell engednünk” – a kapitány szerint a 3-0 csak elfogadható

Világbajnoki selejtezők, Európa:

San Marino – Magyarország 0-3 (Szalai Á. 13. – 11-esből, Sallai 71., Nikolics 88. – 11-esből)

A meccs krónikája percről percre itt! 

San Marino: Benedettini – M. Battistini, Fabbri, Brolli, Rossi, Palazzi – Lunadei (Zonzini, 52.), Golinucci, Mularoni – Nanni (Hirsch, 80.), Berardi (Bernardi, 80.)

Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán W., Szalai A. – Nego (Kalmár, 46.), Sigér, Gazdag (Kleinheisler, 63.), Cseri (Nikolics, 46.), Varga K. (Varga R., 72.) – Szalai Á. (Géresi, 85.), Sallai

A csoport másik esti meccsén Lengyelország 3-0-ra legyőzte Andorrát.