Fotó: twitter.com/MLSZhivatalos

Rossi: "Nem vagyok Pio atya vagy Jézus Krisztus, nem tudok csodákat tenni" - a kapitány szerint Albánia kevesebbet érdemelt volna

A magyar válogatott szövetségi kapitánya vállalja a felelősséget, de szerinte azt is figyelembe kell venni, hogy kik közül válogathat a keret kijelölésekor.
Nyikes Zoltán 2021. október 9., szombat 23:46
Fotó: twitter.com/MLSZhivatalos
A magyar válogatott szövetségi kapitánya vállalja a felelősséget, de szerinte azt is figyelembe kell venni, hogy kik közül válogathat a keret kijelölésekor.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 9., szombat 23:46

Az albánok elleni vereséget követően így értékelte a látottakat a sajtótájékoztatón a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi.

– Már többször is mondtam, hogy Albánia erős válogatott, ezt kétszer is láttuk. Ma lőttünk egy kapufát, az ellenfélnek azonban volt egy játékosa, akinek köszönhetően kétszer is nyerni tudott Albánia 1-0-ra. Úgy érzem, Albánia ma este kevesebbet érdemelt volna.

Az ellenfél tizenhatosánál hiányzott a minőség a lövéseinkből, de ami a teljesítményünket illeti, elég a statisztikákat nézni. Ezek alapján nem maradtunk alul, a különbség néhány játékos különböző minőségéből ered.

Azzal a ténnyel lehet motiválni a játékosokat a jövőben is, hogy Magyarországot a lehető legméltóbb módon kell képviselnünk. Ha az a kérdés, hogy kijutunk-e a pótselejtezőre, akkor biztosan nem a válasz, de Angliában úgy kell játszanunk, hogy emelt fővel távozzunk a pályáról. Az Eb után történt teljesítményvisszaesés, de az előfordul a labdarúgásban, hogy visszaesik egy csapat teljesítménye. Nem hiszem, hogy ma este rosszul játszottunk, voltak ki nem kényszerített hibáink, de a játék felépítésében és a labda birtoklásában a pálya utolsó negyedéig jól játszottunk. A befejezéseknél mindig hiányzott valami, az egyéniség és a játékosminőség, hogy kapura lövéseink legyenek. Hiányoznak játékosok a különböző csapatrészekből. Már az elején mondtam, hogy a vb-kijutás egy álom.

Nem vagyok Pio atya vagy Jézus Krisztus, nem tudok csodákat tenni. Ahogy nálam sokkal híresebb edzők is mondták, az edző olyan, mint a borász, abból a szőlőből készít bort, amit leszüretelnek.

Vállalom a felelősséget, az eredmény az edző felelőssége, mert én hívom be a játékosokat, rakom össze a kezdőt, én cserélek, de azt is figyelembe kell venni, hogy mivel rendelkezik az edző. Ha valaki említ nekem neveket, hogy kiket hívhatnék be, és beválik, akkor örülni fogok. Szoboszlai hosszú sérülésből épült fel, de ő egy olyan játékos, akire a magyar válogatottnak mindig számítani kell, nem hiszem, hogy annak lenne az ideje, hogy ne hívjam be a keretbe. Hasonló a helyzet Sallai Rolanddal is. Megvan bennük a fantázia, de ezt ma nem sikerült prezentálniuk – zárta Marco Rossi.

Olvastad már?
A selejtezőben szinte már szertefoszlottak a magyar vb-remények: A Puskás Arénában is kikaptunk Albániától - videó
Az eseménytelen első játékrész után Sallói közel járt a gólhoz, valamint a kapufát is eltaláltuk, a hajrában viszont ismét érkezett Broja és eldöntötte a három pont sorsát.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz