Rossi kemény szavai Walesben: "Ha kell, ma elmegyek" - súlyos hiányosságokról is beszélt

A szövetségi kapitány szerint Wales megérdemelten nyert, de súlyos hibák sokasága vezetett a 2-0-s kudarchoz.
Dudás Gábor 2019. november 19., kedd 23:10
A szövetségi kapitány szerint Wales megérdemelten nyert, de súlyos hibák sokasága vezetett a 2-0-s kudarchoz.
Szerző: Dudás Gábor 2019. november 19., kedd 23:10

Marco Rossi szomorúan és csalódottan értékelte a Wales ellen 2-0-ra elveszített Eb-selejtezőt, amelyen eldőlt, hogy a magyar válogatott egyenes ágon nem juthat ki a 2020-as kontinenstornára.

- A hozzáállás megfelelő volt, próbáltunk harcolni a meccs elejétől a végéig. Az első félidőben sokkal jobbak voltunk, ott Walesnek egy esélye volt, abból gólt is szerzett. Utána nekünk volt egy egyértelmű gólhelyzetünk, azt be kellett volna lőnünk, Ha szeretnénk megvalósítani az Eb-álmainkat, az ilyen ziccereket be kell lőnünk, gólokat kell szereznünk. A második gól is egy olyan szituációból jött nem sokkal a szünet után, amit sokkal jobban is megoldhattunk volna. Túl sok szabálytalanságot követtünk el a 16-osunk környékén. Tudtuk pedig, hogy ezt a képességüket használni is fogják, felkészültünk Moore-ból is, de nem fogtuk elég jól, túl sok hibát követtünk el. Túl sok játékos teljesített a saját szintje alatt. De az ellenfél jelentette minőség is sokat számított, elég, ha csak Ramsey-t említem, akiről tudtuk, milyen játékos, de nem tudtunk ellene mit tenni. Wales megérdemelten nyert, ehhez gratulálunk nekik, de mi is kellettünk a győzelmükhöz - mondta az olasz szakember az M4 Sportnak.

Rossi azt a kérdést is megkapta, hogy miért nem sikerültek igazán a selejtezősorozatban az idegenbeli meccsek?

- Az utolsó két idegenbeli meccsen előbb a komplett középpálya, aztán a komplett védelem hiányzott. Az ilyen helyzet mindig komoly problémát jelent, még egy nálunk erősebb csapatnál is, pláne nálunk. Ebből a szempontból komoly balszerencsénk is volt. Vannak azonban határai is a képességeinknek, ez pedig különösen az idegenbeli mérkőzéseken jött ki, nem tudtunk ezen túllendülni. Ez egy pszichológiai probléma is, amin dolgozni fogunk, de nem egyszerű a megoldás.  

Ami a Nemzetek Ligája-rájátszást és a tavaszi Eb-reményeket illeti, a kapitány így fogalmazott:

- Nem szeretek veszíteni, de ha ki is kapunk, én máshogy szeretnék vereséget szenvedni, ha érti, mire gondolok. Nem egyszerű ez a pillanat, ezt a játékosoknak is elmondtam. Megtettek mindent, de ez nem volt elég.

Fel kell fognia mindenkinek Magyarországon, hogy képességbeli hiányosságok vannak, ezt elég egyértelműen ki kell jelentenünk.

Nekem is megvan a felelősségem, túl sok meccset elveszítettünk, úgyhogy én elmegyek, ha kell. Nem hogy holnap, de akár ma este is, nekem ez nem probléma. De szeretném megoldani a gondokat is, ha lehetséges lesz

- tette hozzá a tréner.

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:

Wales – MAGYARORSZÁG 2-0 (Ramsey 15., 48.) – a meccs minden fontos mozzanata itt!

Szlovákia – Azerbajdzsán 2-0 (Bozenik 19., Hamsík 86.)

A csoport végeredménye: 1. Horvátország 17 pont (17-7), 2. Wales 14 (10-6), 3. Szlovákia 13 (13-11), 4. MAGYARORSZÁG 12 (8-11), 5. Azerbajdzsán 1 (5-18)

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz