Rossi jobbkeze: "Magyarországon nagyon magasak az elvárások, időnként túlzóak" - itt az idő, hogy ne külföldi játékos példaképekről beszéljünk

A Puskás Akadémia mellett a válogatottnál is edzősködő Laczkó Zsolt árulta el, hogyan élte meg a kispadon az angolok elleni diadalt. Külön kiemelte Nagy Zsolt és Sallai Roland fantasztikus játékát. A szakember szerint a közvélemény még több kiugró eredményt vár majd el a magyar válogatottól.
Privacsek András 2022. június 18., szombat 12:28
A Puskás Akadémia mellett a válogatottnál is edzősködő Laczkó Zsolt árulta el, hogyan élte meg a kispadon az angolok elleni diadalt. Külön kiemelte Nagy Zsolt és Sallai Roland fantasztikus játékát. A szakember szerint a közvélemény még több kiugró eredményt vár majd el a magyar válogatottól.
Szerző: Privacsek András 2022. június 18., szombat 12:28

- Úgy indultunk neki ennek a négy mérkőzésnek, hogy szeretnénk, ha játékban előre tudna lépni a csapat, hiába erősebbek az ellenfelek - kezdte Laczkó Zsolt a pfla.hu-nak. - Jól sikerült a felkészülés, sokat dolgoztunk, ezért ki is tűzhettük magunk elé ezt a célt. Mint a labdabirtoklásban, mind pedig az ellenfélre helyezett nyomás terén fejlődni tudtunk, az összjátékokról nem is beszélve. A jó eredmény pedig duplán örömöt okozott, de ez annak is köszönhettük, hogy a közösség még jobban összekovácsolódott az edzőtáborban. Erősödött a kommunikáció, azaz több összetevője is volt a sikernek.

Marco Rossi segítője szerint Nagy Zsolt játékából már csak a gól hiányzott.

- Sokat beszélgetek a játékosokkal, annak pedig különösen örültem, hogy Nagy Zsolt és Sallai Roland kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, ráadásul gólokat is lőttek.

Nem titok, hogy a németek elleni meccs előtt azt mondtam Zsoltnak, hogy az ő játékából már tényleg csak a gól hiányzik.

- És azon a meccsen meg is szerezte az első gólját a válogatottban. Sallai Rolandot is arra biztattam, hogy vállalja fel minél többször az egyéni játékot, próbálkozzon többet a támadózónában. Kettejük sikerének külön is örülök. Az ellenfeleket pedig sikerült jól feltérképezni, így nem tudtak újat mutatni. Mindenre felkészültünk. Persze a top csapatok meccs közben is képesek extrát húzni, de úgy érzem, hogy most minden szinten jól felkészültünk belőlük.

Örültek, hogy a miniszterelnök és az MLSZ-elnök is gratulált a csapatnak.

– A játékosoknak és a stábtagoknak egyaránt jó visszajelzés volt, hogy a kormányfő és a szövetség elnöke is elismerését fejezte ki. Miniszterelnök úr szenvedélyesen szereti a futballt, ez a csapatnak is erőt ad, ezért nagy öröm, hogy meglátogatott minket. De ő is kiemelte valahol, hogy most kell szerénynek lennünk, ezt pedig szem előtt kell tartanunk. Nem szabad átesnünk a ló túloldalára, mert úgy az elvárások is megugranak.

Laczkó óriási dolognak tartja, hogy az összes angolok elleni gólt hazai akadémiákon nevelt játékos szerezte

- Nagy Zsolt és Sallai Roland a bizonyíték, hogy remek munka folyik a Puskás Akadémián. Az más kérdés, hogy Magyarországon nagyon magasak az elvárások, aminek nem mindig lehet megfelelni, talán azért, mert időnként túlzóak.

Ebben még fejlődhetünk meglátásom szerint, azaz reálisabban kell kitűzni az elvárásokat. Az ilyen eredmények után még több kiugró eredményt várnak majd el a válogatottól, nekünk közben minden nap azon kell dolgoznunk, hogy miben tudunk még előrelépni.

- Van egy jó szövetségi kapitány, pozitívak a szurkolók, az akadémiákon is sok fiatallal dolgoznak, remélem ez nekik is egy jó visszajelzés, hogy a futballban az alulbecsült igenis le tudja győzni a magasabban jegyzett ellenfelet. Ezt kell elhinniük, hogy minden lehetséges. Személy szerint örülök, hogy ezt a sikert átélhettem, és hogy a stáb tagja lehetek, mert látok egy közösséget, látok egy erőt, mely a pályán kívül is megmutatkozik. Ha pedig a kissrácok is látták ezt a stadionban, akkor itt az alkalom, hogy ne nemzetközi játékos példaképekről beszélgethessünk velük, hanem Nagy Zsoltról, vagy Sallai Rolandról.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Igaznak bizonyultak a horvát sajtóhírek, a korábbi magyar válogatott játékos elismerte, hogy távozik a Hajduk Splittől.
NB I
Iván Alex
Holland, belga és magyar élvonalbeli csapat is érdeklődik Iván Alex, a Spartak Trnava játékosa iránt, akinek nemrég járt le a szerződése a szlovák élvonalban szereplő gárdánál - számolt be a hírről a kisalfold.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz