Rossi Dzsudzsák behívásáról: "Nem szimpátia alapján döntjük el, ki játszhat a válogatottban"

A magyar válogatott szövetségi kapitánya Szoboszlai meghívásával kapcsolatban elmondta, azért van a keretben, mert úgy érzi, eljött a megfelelő pillanat. Korhut jó állapotban érkezett meg Telkibe, de nem gondolja, hogy stabil lenne a helye a kezdőben.
Nyikes Zoltán 2019. március 18., hétfő 16:50
A magyar válogatott szövetségi kapitánya Szoboszlai meghívásával kapcsolatban elmondta, azért van a keretben, mert úgy érzi, eljött a megfelelő pillanat. Korhut jó állapotban érkezett meg Telkibe, de nem gondolja, hogy stabil lenne a helye a kezdőben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. március 18., hétfő 16:50

Hétfő délután Telkiben tartott sajtótájékoztatót a Szlovákia és a Horvátország elleni Eb-selejtezőkre készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi, valamint a Görögországban légióskodó balhátvéd, Korhut Mihály. Az olasz tréner a nyilatkozata elején elmondta, taktikai részleteket nem szeretne elárulni a szlovákok elleni találkozóval kapcsolatban, de ahogyan már korábban is említette, két dologra szeretnének összpontosítani, a taktikai és lélektani oldalra.

"– Nagy lélektani előnyt jelentetne, ha Szlovákia ellen jól kezdenénk a selejtezőt. Ha a jó értelemben vett feszültséggel lépünk a pályára és nem hagyjuk magunkat nyomás alá helyezni, akkor megfelelő teljesítményt tudunk majd nyújtani" – mondta Rossi, aki megnevezte, szerinte kik fogják alkotni a szlovákok kezdőcsapatát, majd kitért Szoboszlai Dominik meghívására is.

"– A múltban, amikor megkaptam a kérdést, mindig azt válaszoltam, hogy nem érkezett még el a megfelelő pillanat, most azért része a keretnek, mert elérkezett ez a megfelelő pillanat. Tudom, hogy most már elismerik a munkám, korábban azonban volt, aki megkérdőjelezte a cselekedeteim. Az elmúlt hónapokban mindenkit alaposan megfigyeltünk, sokakat élőben is, ezért nyugodt szívvel állíthatom, hogy azokat a játékosokat hívtam be a keretbe, akik mindenki másnál nagyobb garanciát jelentenek a sikerre. Csak holnap, vagy holnapután fogom eldönteni, ki fog pályára lépni kezdőként, de örülök, hogy Szoboszlai már alkalmasnak érzi magát erre a feladatra."

Az olasz kapitány arra a kérdésre is választ adott, hogy sokan nem tartják jogosnak Dzsudzsák Balázs szerepeltetését, hiszen klubjában már egy hónapja nem lépett pályára.

Dzsudzsákot vannak, akik szeretik, mások utálják, nekem semmi bajom nincs vele. Tény, hogy hetek óta nem játszott, de jobb állapotban van, mint amikor legutóbb meghívtam, valamint télen viszont éppen ő szerepelt többet, míg a többiek pihentek. Hogy ki játszik, arról több szempont dönt, mint a stratégiánk.

"– Mindig az aktuális sajátosságok alapján döntjük el, ki játszhat, részemről a szimpátia nem játszik ebben szerepet."

Marco Rossi a végén a szlovákokkal kapcsolatban elmondta, most már annyira ismerjük az ellenfél játékosainak sajátosságait, mint a sajátjainkat.

A télen a görög élvonalbeli Ariszba igazoló Korhut nyilatkozatában elmondta, jó állapotban érkezett meg Telkibe, amióta csapatot váltott, minden meccsen tudott játszani.

Az játszik majd, aki megfelelő állapotban és rendszeresen játszik is. De nem gondolom, hogy stabil a helyem a kezdőben.

"– Papíron magasabban jegyzett bajnokság a görög mint az izraeli, nagyobb a tempó, több ütközés és párharc van. Izraelben két komolyabb csapat volt, így elmondható, hogy a legtöbb meccsen mi domináltunk. Görögországban nem így van. Több hangsúlyt fektetünk a védekezésre, így jobban tudom magamat fejleszteni védekezésben is. A szlovákoknak jó keretük van, nincs sok időnk a felkészülésre, ezért az edzéseken is a szokásosnál keményebben kell dolgoznunk. Kapunk majd egy videót, amin kielemezhetjük majd az ellenfelet" – zárta Korhut.

Olvastad már?
Interjú: „Ha az beakadt volna, rögtön cserét kérek” – Korhut új erőre kapott Görögországban
A görög élvonalban rögtön alapemberré vált Korhut Mihály elmondta, keresték-e az NB I-ből, és frappáns választ adott arra is, hogy ő-e a jelenlegi legjobb balhátvéd Magyarországon.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Németh András
A német másodosztályú bajnokság feljutó helyén álló Hamburghoz szerződőtt az egyszeres magyar válogatott támadó, Németh András.
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Tovább az összes átigazoláshoz