Luxembourg, 2022. november 17. Willi Orbán (b) és a luxemburgi Mathias Olesen a Luxemburg - Magyarország barátságos labdarúgómérkõzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én. MTI/Kovács Tamás

Lapszemle: "Luxemburg jobban teljesít, mint Németország és Anglia; Dibusz megmentette a magyarokat a szörnyű csalódástól"

Ezt írják a luxemburgi lapok, miután válogatottjuk 2-2-re végzett csütörtökön a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésen.
Nyikes Zoltán 2022. november 18., péntek 10:20
Luxembourg, 2022. november 17. Willi Orbán (b) és a luxemburgi Mathias Olesen a Luxemburg - Magyarország barátságos labdarúgómérkõzésen a Luxembourg Stadionban 2022. november 17-én. MTI/Kovács Tamás
Ezt írják a luxemburgi lapok, miután válogatottjuk 2-2-re végzett csütörtökön a Magyarország elleni felkészülési mérkőzésen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. november 18., péntek 10:20

"Gerson Rodrigues és a fiatalok döntetlent hoztak Luxemburgnak" – írja címében az L'Essentiel, amely kiemeli, hogy Gerson Rodrigues a válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője lett - Aurélien Joachimot előzte meg-, míg a debütáló Alessio Curcinak mindössze hat percre volt szüksége, hogy megszerezze első találatát a nemzeti csapatban. A találkozóval kapcsolatban megjegyzik, hogy 1-0 után Szoboszlai Dominik vezetésével átvették a mérkőzés irányítását a magyarok, akik a kezdeti ijedtség után a 25. percben egyenlítettek is. A második félidőről azt írják, hogy a luxemburgiakat végig a kapujuk elé szegezte a magyar válogatott, de a ráadásban mégis sikerült egyenlítenie a hazaiaknak.

"Luxemburg nem adta fel és megküzdött a döntetlenért" – olvasható a Wort oldalán. A portál úgy látta, hogy Gerson Rodrigues volt a meccs embere, hiszen kiharcolt és értékesített egy 11-est, valamint gólpasszt is adott.

"Az utóbbi idők meccshiánya ellenére Luxemburg gólvágója csúcsformában volt, és többször is gondot okozott a magyaroknak" – írják róla. A Wort idézi Luc Holtz szövetségi kapitányt is, aki így értékelt: "Edzőként természetesen örül az ember, hogy egy ilyen erős csapat ellen döntetlent játszhat. Anglia biztosan örült volna egy 2-2-es döntetlennek Magyarország ellen. Ha nekünk, kis luxemburgiaknak ez sikerült, akkor biztosan elégedettek lehetünk - még akkor is, ha ez csak egy tesztmeccs volt".

"Kiharcolta a döntetlent Luxemburg" – olvasható a Tageblatton. A cikk úgy kezdi, hogy Gerson Rodrigues már korán sokkolta a vendégeket, majd ezt követően is még a saját térfelére szorította ellenfelét a hazai csapat, amely ebben a szakaszban dominált a magyarok ellen. A luxemburgi vezetés 25 percig tartott, "mielőtt Szalai szinte a semmiből egyenlített" – írja a portál. Hozzáteszik, a fordulás után aztán Magyarország nagyon nyomott, fordított is, de a luxemburgiak nem adták fel és tovább küzdöttek, kis híján pedig a győztes gólt is megszerezték.

A Le Quotidien című lap merész címmel jelentkezett: "Luxemburg jobban teljesít, mint Németország és Anglia" – írják, utalva arra, hogy Németország és Anglia is kikapott hazai pályán a magyaroktól a Nemzetek Ligájában. Majd csapatunkat úgy jellemezték, hogy "hiába nem sikerült kijutnia a vb-re, Magyarország így is az egyik legjobb európai válogatott". Véleményük szerint pont ezért volt luxus, ahogyan kezdte a meccset Marco Rossi együttese, amely "20 percig nem is látta a labdát". Megjegyezték, Magyarország a második félidőben fokozta a tempót, a hajrában pedig szinte mindig veszélyt jelentettek a csatáraik. A hajráról azt írják, hogy "a hazaiaknak arra is megvolt a lehetőségük, hogy 3-2-re alakítsák az állást, Curci egy az egyben mehetett Dibusz ellen, aki védett és megmentette válogatottját a szörnyű csalódástól."

Olvastad már?
Szoboszlai: "Mindenki 100%-kal játszott", Németh a góljáról: "Így beszéltük meg Kerkezzel" - értékelések
Így értékelte a Luxemburg elleni 2-2-es döntetlent Szoboszlai Dominik, Szalai Attila és Németh András az M4 Sportnak.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz