Lang: A hibám döntő fontosságú volt - reakciók

A védő mellett Szalai, Gera, Fiola és Gulácsi is elmondta a véleményét a lefújás után.
Mokány Lajos 2016. október 8., szombat 7:46
A védő mellett Szalai, Gera, Fiola és Gulácsi is elmondta a véleményét a lefújás után.
Szerző: Mokány Lajos 2016. október 8., szombat 7:46

Az első gól előtt hibázó Lang Ádám tudja, hogy hibája döntő fontosságú volt.

- Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Szép támadásokat vezettünk, sikerült veszélyt kialakítanunk a svájci kapu előtt, illetve domináltunk a mezőnyjátékban. A második félidőben aztán részemről becsúszott az a hiba, ami döntő fontosságú volt, hogyha az nincs, alakulhatott volna egészen másként is ez a mérkőzés. Kulcsfontosságú jelenet volt. Utána ugyanis nekünk kellett mennünk az eredmény után. Ami viszont pozitívum, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe.

A védő szerint a svájci kapu előtt elmaradt egy büntető, amikor Németh Krisztiánt tüntették el a védők.
- Véleményem szerint ez tizenegyes volt. Lélektanilag és mindenféle szempontból fontos lett volna, ha megadják, valószínűleg berúgjuk. De a "ha" nem játszik a futballban, az eredmény a lényeg, ami azt mutatja, hogy két forduló után egy pontunk van. Hétfőn viszont következik egy újabb mérkőzés, ahol lehet javítani - fejtette ki Lang.

A mérkőzésen három gólt kapó Gulácsi Péter szerint a védelem nem összeszokatlan, a három gól ellenére stabil, de egyéni hibák előjöttek.
- Úgy gondolom, hogy főleg a harmadik gólt kellett volna megúszni, de az első kettőt is jobban le kellett volna védekezni. Ez benne van a játékban, mert mi is szereztünk ilyen gólt. Ugyanakkor ezek a kapott gólok nem egyfajta meg nem értettségből születtek, hanem egy-egy villanásból, vagy egy-egy hibából. "Játékból" ugyanis nem sok helyzetet tudtak kialakítani a svájciak, inkább szögletek és bedobás után veszélyeztettek, ezért sem gondolom, hogy a stabilitást elveszítettük volna, vagy hogy túl nagy területeket engedtünk volna nekik.

Fiola Attila a harmadik gól előtt szerencsétlenül ért a labdához, a védő csalódottan reagált a mérkőzés után.
- A félidőben is azt beszéltük, jó lenne lehozni a meccset hátul nullára, és elöl találunk majd egy gólt, azzal pedig meglesz a 3 pont. Ennek ellenére azonnal gyorsan gólt kaptunk, utána hiába egyenlítettünk kétszer, kikaptunk. Bosszantó, hogy ilyen gólok után szenvedtünk vereséget, és nem csak a vereség bántó, hanem az is, hogy még pontot sem kapunk ezért a teljesítményért. Ezek az elveszített pontok nagyon fognak hiányozni, nem tudunk más csinálni, menni kell tovább.

Szalai Ádám a mix zónában elárulta, hogy kicsit peches volt.
- Végre szereztem hazai közönség előtt is gólt, mégsem lehetek elégedett. A cipőm mindenesetre szétszakadt, de remélem, hogy az új cipőmben is lesz még gól. Az első szituációnál egy kapufáról kipattant labdát kellett értékesítenem, majd a második előtt Stieber remek passzára kellett érkeznem.
Próbáltuk nyomás alá helyezni az ellenfelet, Gera Zolival és Nagy Ádámmal stabilan tudtunk építkezni, a baloldalon pedig most aktívabbak voltunk, mint szoktunk, sok labda jött onnan. Akkor van esélyünk ilyen meccseket megnyerni, ha az utánunk következő generációból is egyre többen mennek majd külföldre, és játszani is tudnak a topligákban, na, majd akkor leszünk mi egy ilyen mérkőzés esélyesei. Mennünk kell előre, nekem a hitem mindig megvolt, most is megvan. Mindenképp győzni megyünk Lettországba.

Gera Zoltán a közönség reakcióját emelte ki:
- Pedig jól játszottunk, a döntetlen reálisabb lett volna, de akár nyerhettünk is volna. Ilyen a futball, el kell fogadni, hogy néha nem nekünk, hanem az ellenfélnek van szerencséje. Mindenki nagyon csalódott volt, de a közönség reakciójából is látszott, hogy díjazták a teljesítményünket, így ki lehet kapni.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz