Rossi meglepőt is húzott: Két újonc és két nagy visszatérő a válogatott keretben - itt a névsor

Kihirdette a márciusi világbajnoki selejtezőkre készülő keretének névsorát Marco Rossi szövetségi kapitány.
Dudás Gábor 2021. március 11., csütörtök 12:26
Kihirdette a márciusi világbajnoki selejtezőkre készülő keretének névsorát Marco Rossi szövetségi kapitány.
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 11., csütörtök 12:26

Az eszéki Kleinheisler László és a télen az MTK-ba igazoló, és ott ismét csúcsformába lendülő Varga Roland személyében két nagy visszatérőt is meghívott Marco Rossi a márciusi világbajnoki selejtezőkre. Kleinheisler 2019 októberében, Varga pedig 2019 novemberében viselhette utoljára a címeres mezt.

Géresi Krisztián és Tóth Balázs pedig még egyszer sem: a Puskás Akadémia (Fehérvárról kölcsönkapott) támadója és 23 éves kapusa először játszhatna a válogatottban. Géresi kapcsán az MLSZ honlapja azt írja, "a hosszú ideig pályafutását is veszélyeztető sérüléssel bajlódó Géresi Krisztiánt korábban a DAC-hoz is szerződtetni szerette volna Marco Rossi, így nem meglepő, hogy most, amikor a támadó sérülése már a múlté, és egyre jobb formában játszik, lehetőséget kap a bizonyításra a szövetségi kapitánytól."

A múlt héten kézműtéten átesett Willi Orbánra is számít Rossi a lengyelek, a San Marinó-iak és az andorraiak elleni vb-selejtezőn. De a novemberben betegsége miatt a kerettagságról az utolsó pillanatban lemaradó Gazdag Dániel is tagja a névsornak.

Ahogy korábban el elmondtam, ha csak valaki kiugró teljesítménnyel nem hívja fel magára a figyelmet, akkor nincs értelme változtatni az őszi csapaton – fogalmazott az mlsz.hu-nak Marco Rossi. – Mindemellett Szoboszlai Dominik és Könyves Norbert sérült, Gyurcsó Ádám pedig jelenleg keveset játszik klubcsapatában, ezért rájuk ezúttal nem számíthatok.

Ugyanakkor Varga Roland nagyon jól járt a klubváltással, rengeteget játszik és sok gólt rúg, kitűnő formában van. Ugyanez elmondható Géresi Krisztiánról is, aki olyan képességekkel rendelkezik, amilyenekre szükségünk van, bár ő azért még nincs csúcsformában, de bízom benne, hogy a meghívó újabb lökést ad neki ennek eléréséhez. Tóth Balázs a sérüléssel bajlódó Kovácsik Ádám hiánya miatt, valamint jó teljesítményének köszönhetően kap lehetőséget, hiszen az egyik legjobb fiatal kapus az országban. Gazdag Dánielre novemberben is számítottam volna, de a koronavírus sajnos közbeszólt.

Ugyanakkor azt gondolom, hogy nemzetközi szinten ő inkább középpályásként tudja a legjobb teljesítmény nyújtani, és nem azon a poszton, amelyen a Honvédban mostanában gyakran játszik - tette hozzá a kapitány.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz