"Felejthetetlen volt mindkét gólom" – az U17-es válogatott hőse elárulta a csapat sikerének kulcsát

Négy MTK-játékos is fontos szerepet vállalt a korosztályos válogatott sikerében: Zuigéber szerint jó érzés másodiknak lenni, de egyben szomorú is, Kosznovszky úgy látta, a belgák más szintet képviselnek, Balogh nagyon büszke mindenkire, míg Kata az elitkör után elvégzendő munka fontosságára hívta fel a figyelmet.
Nyikes Zoltán 2019. április 3., szerda 10:12
Négy MTK-játékos is fontos szerepet vállalt a korosztályos válogatott sikerében: Zuigéber szerint jó érzés másodiknak lenni, de egyben szomorú is, Kosznovszky úgy látta, a belgák más szintet képviselnek, Balogh nagyon büszke mindenkire, míg Kata az elitkör után elvégzendő munka fontosságára hívta fel a figyelmet.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. április 3., szerda 10:12

Az MTK Budapest négy játékosa, Zuigéber Ákos, Kosznovszky Márk, Kata Mihály és Balogh Botond is fontos szerepet vállalt abban, hogy a magyar U17-es válogatott kijutott az Európa-bajnokságra a Telkiben rendezett elitkörből – mint ismert, korosztályos csapatunk legyőzte Norvégiát és Bosznia-Hercegovinát, valamint vereséget szenvedett Belgium ellen, így csoportmásodikként kvalifikált a kontinenstornára. A fővárosi kék-fehérek négy labdarúgójával a klubhonlap készített interjút.

– Hogy őszinte legyek, jó érzés másodiknak lenni a csoportban, mert ott vagyunk az Eb-n, de közben szomorú is vagyok, mert szerintem lett volna esélyünk a belgák ellen is – kezdte Zuigéber, aki a norvégok és a bosnyákok ellen is győztes gólt lőtt.

Felejthetetlen volt mindkét gólom.

A szabadrúgás az utolsó esély volt a norvégok elleni mérkőzésen, míg a bosnyákok ellen sikerült berobbannom egy üres területre, a társamtól pedig szerencsére oda is kaptam a labdát, csak be kellett rúgnom. A csapategység és a kompakt védekezés volt a csapat sikerének egyik kulcsa, ezen a téren a jövőben is jól kell teljesítenünk. Dolgozunk tovább. Munka, munka, munka. A mondás úgy szól, hogy a befektetett munka egyszer meghozza eredményét.

Kosznovszky Márk a belgák elleni találkozón gólpasszt jegyzett, és egy hosszú sérülés után tudta magát beverekedni a válogatottba, az elitkörre.

– Úgy gondolom, hogy jól zártuk a három mérkőzést, hiszen kijutottunk az Eb-re. Ez a belga csapat más szintet képviselt. Lehetett volna esélyünk, de így alakult. Ezek a meccsek is visszaigazolják azt, hogy a mai futballban nagyon nagy intenzitást kell elérni a siker érdekében, és ez most a torna nagy részében sikerült – nyilatkozta Kosznovszky.

A védő, Balogh Botond hozzátette, a csapategységgel nem volt probléma és nagyon büszke mindenkire.

Nem biztos, hogy minden helyen a legjobb volt a játékunk, de az első két meccset behúztuk, és az utolsóra is úgy mentünk ki, hogy megnyerjük azt a mérkőzést.

– A belgák minőségi fölényben voltak, ők birtokolták a labdát, mi kicsit hátrébb szorultunk, de sikerült egy kontrából gólt lőni. Kaptunk gólokat, de a csapat így is egyben maradt, küzdöttünk egymásért, ezt mutatja az is, hogy a végén tudtunk még egy gólt lőni – foglalta össze Balogh.

Kata Mihály szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtott az első két találkozón, hiszen mindkét győztes mérkőzésén végig pályán volt. Ő is az elitkör után elvégzendő munka fontosságára hívta fel a figyelmet.

– A belgák elleni meccs után nem lehetek teljesen elégedett. Az első két mérkőzésen fegyelmezetten játszottunk és sikerült nyernünk, az utolsón a balszerencse is közrejátszott. Fel kell készülnünk az Európa-bajnokságra,

mert ott hasonló ellenfelekkel is találkozhatunk, mint ez a belga csapat volt, amelyik jól láthatóan komoly szintet képviselt.

Mindenkinek úgy kell hajtania az edzéseken, és a bajnokságban, hogy bírjuk ezt a tempót a későbbiekben is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz