Észtország: "Nem hóbortom a magyar foci, de biztosan ott lesznek az Eb-n"

Lenyűgözte válogatottunk Európa-bajnoki teljesítménye az észt újságírót, aki szerint az a kérdés, a magyarok rájönnek-e, hogy tudnak együtt dolgozni.
Csakfoci Admin 2018. november 17., szombat 11:13
Lenyűgözte válogatottunk Európa-bajnoki teljesítménye az észt újságírót, aki szerint az a kérdés, a magyarok rájönnek-e, hogy tudnak együtt dolgozni.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. november 17., szombat 11:13

Mint beszámoltunk róla, csütörtök este magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a magyar válogatott az észtek ellen utolsó előtti Nemzetek Ligája-mérkőzésén. A mieink sikerével az is eldőlt, hogy Észtország biztosan a csoport utolsó helyén végez, és kiesik a leggyengébb, D-divízióba. Honlapunk az észt soccernet.ee főszerkesztőjét kérdezte a magyar válogatottról, Európa-bajnoki esélyeinkről és a kinti visszhangokról.

Kifejezetten sokat tudunk a magyar labdarúgásról Észtországban, hiszen számos játékosunk játszott Magyarországon, a legismertebb közülük Tarmo Kink, a női válogatottunk csapatkapitánya, Inna Zldins pedig a Ferencvárosban játszik – kezdte a csakfoci.hu-nak Elisaar Kasper, aki a helyszínről tudósította a csütörtöki meccset. - Szóval én folyamatosan követem a magyar focit, és bár tudom, hogy voltak jobb időszakai is a magyar labdarúgásnak, úgy látom, most is megvannak a tehetségek, és jobb eredmények következnek majd.

Tisztán emlékszem a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságra, lenyűgözött a magyarok teljesítménye, és ha akkor úgy tudtak játszani, akkor a jelenleginél biztosan több van bennük. Hozzáteszem, nem az én hóbortom a magyar foci követése, az észt lapok rendszeresen beszámolnak az ott játszó játékosokról, így minden sportkedvelő képben van.

Úgy érzi, a 2020-as, többek közt budapesti rendezésű Európa-bajnokságon ott lesznek a mieink, az észtek viszont nem.

A magyarok kint lesznek az Eb-n, mi nem. Hogy miért? A magyaroknak olyan játékosaik vannak, akik a Bundesligában vagy a Serie A-ban szerepelnek, és vannak, akik az európai középmezőnyt képviselik, mint a Lengyelországban játszó Nagy Dominik.

A tehetség tehát megvan, a magyaroknál az a kérdés, hogy rájönnek-e, hogy tudnak együtt dolgozni. Marco Rossi nem rajtolt túl jól, de a képességek nem hiányoznak a célok eléréséhez, így biztos vagyok benne, hogy ott lesz a magyar nemzeti tizenegy az Eb-n.

A jelenlegi legjobb magyar játékosnak Szalai Ádámot tarom – folytatta Kasper, arra pedig, hogy a magyar foci kifejezés hallatán ki jut eszébe elsőként, nem meglepő választ adott. – Természetesen Puskás Ferenc, és ezzel Észtországban mindenki így van.

Az újságíró az észt foci jelenlegi helyzetéről is beszélt.

Voltak sokkal jobb időszakaink, a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-re pótselejtezőt játszott a válogatottunk, nagyon kevésen múlt a kijutás. Akkor volt Liverpoolban futballozó játékosunk is, azóta viszont már nincs.

Ahogy a pályán is látható volt, erőtlenek vagyunk, és hiányoznak a kiemelkedő képességű futballistáink. Nincs olyan játékosunk, mint a magyaroknak Szalai Ádám, nincs olyan emberünk, aki gólt tud rúgni. Új szisztémát kell felépítenünk, mert egyre és egyre népszerűbb Észtországban a labdarúgás, de nagyon megnehezíti a helyzetet, ha nem tudunk semmilyen eredményt elérni.

A magyarok elleni 3-3-as döntetlen hosszú idő után végre egy olyan meccset jelentett, amikor gólt tudtunk rúgni – mondta a két válogatott októberi mérkőzéséről a tudósító.  Előtte öt védővel álltunk fel, és mindig kikaptunk 1-0-ra. Itt legalább volt hat gól, igaz, rengeteg szerencsénk volt, de azért örültünk és bizakodtunk, mert látszott, hogy ha akarunk játszani, és nem csak védekezni állunk be, tudunk focizni. Bizakodást adott az észt embereknek az a mérkőzés.

Csalódást okoz a kiesés? – tettük fel a kérdést.

Ha megnézzük a C-divíziót, a riválisaink a FIFA-ranglistán a TOP100-ban vannak, mi pedig azon kívül, a sorsolásunk sem volt túl szerencsés. Akkor lett volna esélyünk bentmaradni, ha a legjobbunkat nyújtjuk, de ez közel sem történt meg. A teljesítményünk alapján megérdemeltük a kiesést.

ÓHÁZY BÁLINT - LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz