I. félidő

Aktívan kezdett a magyar válogatott az Észtország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A Marco Rossi eltiltása miatt Cosimo Inguscio által irányított nemzeti csapat Dzsudzsák Balázs nélkül, de több meglepetésemberrel a kezdőcsapatban lépett pályára, s bár az első veszélyes fejes az észt Vihmann nevéhez fűződött, már a 8. percben megszereztük a vezetést: Jobb oldali szöglet után Willi Orbán fejelt az észtek kapujába (1-0).

A 12. percben Aksalu adta el a labdát, amire Nagy Dominik csapott le és tüzelt rögtön, de visszaért az észt kapus. Kalmár kínálta meg 16 méterről, majd Szalai passza után Kovács István előtt adódott lehetőség. Nagy Dominik két lövéssel veszélyeztetett, majd ismét Kalmár került lövőhelyzetbe, de kevéssel célt tévesztett.

A játékrész hajrájában kevesebb eseményt láthatott a közönség, de a magyar válogatott megérdemelten mehetett előnnyel pihenőre.

A meccs minden fontos momentuma percről percre közvetítésünkben – kattints!

II. félidő

A fordulás után nem sokkal két gólosra is nőhetett volna az előnyünk: Kádár jobb oldali beadása után Orbán a léc alá fejelt volna, de nagyot véd az észt kapus, Aksalu. A 62. percben Nagy Dominik is próbálkozott, azonban az életerős lövése csúnyán fölé szállt. Három perccel később Dzsudzsák 162 nap után csereként szállt be, míg a 69. percben Szalai lépett bele Teniste felszabadításába, majd megelőzte a kapust és Vihmannt, és a kapu közepébe fejelte a labdát (2-0).

A hátralévő időben is aktívan támadtunk, de újabb gól nem született, így maradt a 2-0-ás győzelem, amit két Bundesligában szereplő játékosunk góljaival értünk el.

Magyarország – Észtország 2-0 (Orbán 8., Szalai 69.)

MAGYARORSZÁG: Dibusz – Baráth, Orban, Kádár, Korhut – Nagy Á., Pátkai – Kalmár (Kleinheisler 84.), Kovács I., Nagy D. (Dzsudzsák 65.) – Szalai (Böde 76.)

ÉSZTORSZÁG: Aksalu – Teniste, Vihmann, Tamm, Pikk – Antonov, Dmitrijev – Luts (Puri 77.), Vassiljev (Purje 82.), Ojamaa (Zenjov 60.) – Henri Anier

Összefoglaló

NL: Orbán és Szalai góljával nyertünk az észtek ellen – közvetítés