„Az első hely sorsa már eldőlt; kemény lesz, de...” – így várja Marco Rossi jobbkeze az Eb-selejtezőt

Nemzeti csapatunk másodedzője, Giovanni Costantino bizakodó, hiszen a Nemzetek Ligájában már megmutatta a magyar válogatott, hogy bárkit képes legyőzni.
Csakfoci Admin 2019. január 5., szombat 18:58
Nemzeti csapatunk másodedzője, Giovanni Costantino bizakodó, hiszen a Nemzetek Ligájában már megmutatta a magyar válogatott, hogy bárkit képes legyőzni.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. január 5., szombat 18:58

Rendkívül eseménydúsra sikeredett a 2018-as év Marco Rossi szövetségi kapitány asszisztens edzőjének, Giovanni Costantinónak is, aki az olasz trénerrel karöltve harmadik helyet szerzett a szlovák bajnokságban a DAC Dunaszerdahellyel, így egy kör erejéig az Európa Ligában is "megmutathatta magát", valamint érzelemdús meccseken ülhetett a magyar válogatott kispadján.

Marco Rossi jobbkeze az olasz Messina Sportivának adott interjújában beszélt arról, milyen feladatai vannak pontosan a szakmai stábban, valamint a 2020-as Európa-bajnokságra való kijutás esélyeit is latolgatta.

– Marco nagyon profi és tiszteletteljes szakember, ami a legfontosabb egy edzőnél. Én meccsek elemzésével foglalkozom, de pályaedzőként is segítek, szóval több feladatom van. Marco legkiválóbb tulajdonsága, hogy érezteti a kollégáival, hogy az ő stábjában mindenki fontos – mondta Costantino, aki díjat kapott a Messina megyei Edzőszövetség hagyományos év végi gáláján is a Legjobb Edző kategóriában, majd kitért az Eb-selejtezőre, ahol Magyarország ellenfele Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán lesz.

Azt gondolom, hogy a horvát keret erősségét nézve az első hely sorsa már eldőlt, hiszen Modrictól Brozovicig egészen félelmetes nevek alkotják a válogatottat. De Walesnél Bale, míg a szlovákoknál Hamsík ellen is pályára lépünk. A Nemzetek Ligájában azonban megmutattuk, hogy bárki ellen tudunk jól játszani, legyőztük Görögországot, Észtországot és Finnországot is. Kemény lesz, de ki akarjuk harcolni a továbbjutást, hiszen a 2020-as Eb egyik helyszíne Budapest lesz.

Costantino újságírói kérdésre kitért arra is, hogy munkája során rengeteget utazik, így számos országban megfordult már.

– A világ gyönyörű, mindig új élmények érnek és rengeteg dolgot tanulok. Minden nemzetnek megvan a maga kultúrája a sport és a játékmódok területén is, különböző mentalitású edzőkkel találkozok. Mindenkinél szükséges azonban, hogy képes legyen folyamatosan tovább fejlődni – zárta az interjút Costantino, majd megjegyezte, hogy ki tudja, egyszer akár az is előfordulhat, hogy újra Messinában vállal munkát.

Olvastad már?
"Marco Rossi stábjában mindenki fontosnak érezheti magát" – díjat nyert a kapitány jobbkeze
Giovanni Costantinót hazájában sem felejtették el: az edzőszövetség évzáró gáláján került díjazásra Messinában nemzetközi sikereiért.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Mezőkövesd
Új igazolás
Szerződtették a román-magyar kettős állampolgárságú középpályást, Krausz Raul-Zorant. A 28 éves játékos az előző idényt Pécsen töltötte, de megfordult már Siófokon és Kazincbarcikán is.
Tovább az összes átigazoláshoz