A szurkolók bebetonozták a magyar válogatottat - így kezdenénk San Marino ellen

Több mint háromezer szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, San Marino elleni világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Dudás Gábor 2021. március 28., vasárnap 16:23
Több mint háromezer szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, San Marino elleni világbajnoki selejtezőmérkőzés előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Szerző: Dudás Gábor 2021. március 28., vasárnap 16:23

A csakfoci.hu szokásához híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, milyen kezdőcsapattal állítanák fel a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, San Marino elleni világbajnoki selejtezőre. A lehetőségek felsorolásakor volt olyan játékos, akit több poszton is variációként adtunk meg, az alapfelállást pedig – a legutóbbi, Lengyelország elleni mérkőzés (3-3) során is alkalmazott rendszernek megfelelően – 3-5-2-ben adtuk meg. Olvasóinknak bő egy napjuk volt szavazataik leadására.

Kapusposzton szinte kérdés sem lehetett - miután Gulácsi Péter visszautazott Lipcsébe -, hogy Dibusz Dénes pótolja majd az első számú hálóőrt, a Ferencváros kapusa nagy-nagy fölénnyel (92%-8%) végzett a Puskás Akadémia újonca, Tóth Balázs előtt.

A kényszerváltás mellett azonban mindössze egy olyan pozíció volt, ahol a lengyelek elleni csapathoz képest belenyúlnának az összeállításba: a Puskás Arénában kezdő Lovrencsics Gergő helyett Loic Negót látnák inkább szívesebben a kezdőben, a fehérvári focista szoros csatában, de megelőzte ferencvárosi posztriválisát (31-25). A védelem közepén a csütörtökön piros lapot kapott Fiola helyett Lang Ádámnak (36%) szavaztak bizalmat a voksolók.

Innentől kezdve olvasóink mondhatni bebetonozták a Puskás Arénában látott csapatot, azaz Willi Orbán (77%), Szalai Attila (55%), Hangya Szilveszter (35%), Nagy Ádám (62%), Kleinheisler László (41%), Kalmár Zsolt (35%), Sallai Roland (37%) és Szalai Ádám (24%)  is ott lenne a kezdősípszó pillanatában a pályán, ha az a több mint 3 ezer "szövetségi kapitányon" múlna. Szalai Ádám egyébként a lehető legszorosabb csatában végzett Nikolcs Nemanja előtt, mindössze 2 százaléknyi volt a különbség.

Azonban kérdés, vajon Marco Rossi is ennyire ragaszkodik-e majd a lengyelek elleni csapathoz, hiszen a kapitány kijelentette," a kezdőcsapatban lesznek változások a csütörtöki mérkőzéshez képest, ahogyan ősszel is voltak változások az egyes mérkőzések kezdőcsapatában, és akkor is helyt álltak azok, akik helyettesítették a kiesőket."

A válogatott San Marino elleni kezdőcsapata a szurkolók voksai alapján:

Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kalmár, Kleinheisler, Hangya – Szalai Á., Sallai

FRISSÍTÉS: A kapitány végül egészen másként döntött

Olvastad már?
Hét helyen nyúlt bele Rossi a kezdőcsapatba - így áll fel a válogatott San Marinóban
Kihirdette kezdőcsapatát Marco Rossi szövetségi kapitány a San Marino elleni világbajnoki selejtezőre (20:45). 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Kisvárda
Danijel Petkovic
A Várdáról távozó montenegrói válogatott kapus, Danijel Petkovic a KL-selejtezőben érdekelt, igaz, közben lett sereghajtó Liepajánál folytatja karrierjét.
MTK/Fehérvár
Kovács Mátyás
A kék-fehérek 20 éves támadója szerződést hosszabbított klubjával, de egy évre a Vidihez került kölcsönben. A fehérváriaknak nem lesz opciójuk a végleges megvételére.
Tovább az összes átigazoláshoz