A Fradi szlovák légiósa kimegy szurkolni a magyar-szlovák Eb-selejtezőre: "A magyaroknak a meccs óriási jelentőséggel bír"

Michal Škvarkának több barátja is pályára léphet majd a szlovák válogatottban. Az FTC középpályása az Eb-selejtezőről, a nyári átigazolásáról és a zöldek európai kupaszerepléséről is nyilatkozott hazája egyik lapjának.
Dudás Gábor 2019. szeptember 9., hétfő 17:14
Michal Škvarkának több barátja is pályára léphet majd a szlovák válogatottban. Az FTC középpályása az Eb-selejtezőről, a nyári átigazolásáról és a zöldek európai kupaszerepléséről is nyilatkozott hazája egyik lapjának.
Szerző: Dudás Gábor 2019. szeptember 9., hétfő 17:14

Michal Škvarka, a Ferencváros nyáron igazolt szlovák középpályása is a Groupama Arenában nézi majd az esti magyar-szlovák Eb-selejtezőt, amelyen több barátjának is szurkolhat majd.

- Néhány régi barátom, mint Mazáň, Škriniar, Dúbravka, vagy Hancko is a szlovák keret tagja, így mindenképpen megnézem majd őket. A magyar emberek rendkívül izgatottak a meccs miatt - ezt már csak azoktól a csapattársaimtól is tudom, akik ott vannak a nemzeti csapatban. A hazaiak eltökéltek, hogy a maximumot hozzák majd ki a találkozóból, hiszen abban, hogy ott lehetnek majd a 2020-as Európa-bajnokságon. Nekik ez a mérkőzés óriási jelentőséggel bír - mondta Škvarka a sport.aktuality.sk-nak.

A cikkben az FTC is szóba került természetesen: a 27 éves játékos már a télen a magyar rekordbanokhoz igazolhatott volna Zsolnáról, ám akkor súlyos sérülése közbeszólt.

- Talán így kellett történnie. Örülök, hogy végül a nyáron váltottam klubot. Azóta sikerült jól beilleszkednem Budapesten. A Ferencváros egy nagy klub, komoly ambíciókkal, nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen csapathoz igazolhattam - mondta Škvarka, aki aztán a nemzetközi kupaszereplésre is kitért.

- Amikor nem sikerült túljutnunk a Dinamo Zagreben, picit csalódottak voltunk. A horvát csapat nagyon erős ellenfél, amire nem álltunk még készen. Viszont túljutottunk az ugyancsak erős Ludogorecen, majd a máltai Vallettán is a BL-ben. Amikor aztán kiestünk onnan, akkor az Európa Liga csoportköre lett a célunk, amit sikerült is elérnünk. Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjenek a főtábla küzdelmei - nyilatkozta Skvarka, hozzátéve, hogy a bajnokságot és a kupát is meg akarja nyerni az idényben a Fradival.

Olvastad már?
Döntöttek a szurkolók Rossi Szlovákia elleni kezdőcsapatáról - itt a névsor
Mintegy 3 ezer voks alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti (20:45), Szlovákia elleni Eb-selejtező előtt. 5-6 játékos helye különösen megingathatatlannak tűnik a drukkerek körében.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz