Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Magyar válogatott: Szoboszlaiék már most őrületes mennyiségű pénzt kerestek a kijutással – az Eb-n még tovább nőhet ez az összeg

Történelmi összeget készített elő az UEFA a jövő nyári Európa-bajnokságra.
Nyikes Zoltán 2023. november 20., hétfő 14:32
Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Történelmi összeget készített elő az UEFA a jövő nyári Európa-bajnokságra.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. november 20., hétfő 14:32

Vasárnap eldőlt, hogy a magyar válogatott öt győzelemmel és három döntetlennel, veretlenül és csoportelsőként jutott ki a jövő évi, németországi kontinenstornára, amelynek december 2-i sorsolását a második kalapból várja majd. A sportal.rs összegezte, hogy eddig mekkora pénzdíj ütötte a már kijutott csapatok markát, illetve azt is levezette, hogy a jövő nyári tornán még mekkora összeget tudnak összefocizni a nemzetek.

A szerb portál azt írja, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség minden Eb-résztvevő országnak 9 és fél millió eurót - azaz nagyjából 3 milliárd 600 millió forintot - utal, ez tehát már egy biztos összeg.

Egy győzelem 1,5 millió eurót, egy döntetlen pedig 750 ezer eurót érhet az Eb-csoportban, míg a továbbjutás a legjobb 16 mezőnyébe további 2 millió eurót hozna a konyhára, a negyeddöntős szereplés pedig 3,250,000 érhet. A legjobb négy közép jutó csapatok 5 millió eurót kapnak, a végső győztes 10 millió eurót, míg a döntő vesztese 7 millió eurót tehet zsebre.

Az UEFA összességében tehát emelte a jövő évi Európa-bajnokság díjalapját, amely így az eddigi 301 millió euróról 371 millió euróra nőtt.

Szoboszlai azt mondta: "Ez csak a kezdet, jövő nyáron csinálunk egy olyat, ami felejthetetlen lesz!" Mi az, ami számodra már felejthetetlenné tenné az Eb-t? Az aktuális kérdés a csakfoci.hu címlapján, lejjebb görgetve, a "További friss hírek" alatt és a "Magyar válogatott hírek" felett található meg. Kattints és szavazz!

Olvastad már?
Marco Rossi a jövőjéről az olaszoknak: "Soha nem kerestem nagy összegeket, de most itt az ideje, hogy átértékeljem a dolgokat"
Marco Rossi arról lemondott már, hogy szülőhazájában, Olaszországban dolgozzon, és bár kapott anyagilag kecsegtető ajánlatokat például az arab világból, egyelőre a maradás mellett döntött. Előbb megvárná a jövő évi Európa-bajnokságot, utána döntene a jövőjéről. Egy olasz lapnak nyilatkozott a másodjára is Eb-résztvevő magyar kapitány.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz