Fotó: mlsz.hu

Magyar válogatott: Ha ma kijutunk az Eb-re Litvániában, akkor sem dőlhetünk hátra - ezért lesz komoly tétje a következő meccseknek is

Ha kedd este kijut az Eb-re a magyar válogatott, a kalapbesorolás miatt továbbra is komoly tétje lesz a hátralévő két találkozónak.
Nyikes Zoltán 2023. október 17., kedd 16:29
Fotó: mlsz.hu
Ha kedd este kijut az Eb-re a magyar válogatott, a kalapbesorolás miatt továbbra is komoly tétje lesz a hátralévő két találkozónak.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. október 17., kedd 16:29

Ahogyan arról már írtunk, amennyiben Marco Rossi szövetségi kapitány veretlenül éllovas együttese Litvániában begyűjti a három pontot, akkor bebiztosítja részvételét a németországi kontinenstornán - döntetlen és vereség esetén is kijuthat a magyar válogatott, de ahhoz már némi segítség is szükségeltetik a csoport másik találkozóján.

Viszont akkor sem lesz tét nélküli a hátralévő két Eb-selejtező, ha már a mai nap folyamán kijutunk a 2024-es Európa-bajnokságra, hiszen akár az első kalapból is várhatjuk a kontinenstorna sorsolását, amire december 2-án, Hamburgban, 18:00 órakor kerül sor. Ekkor 21 résztvevő csapat lesz ismert: a 10 csoport első két helyezettje, valamint a rendező német válogatott, míg a maradék három hely a pótselejtezőkön talál gazdára.

A többi válogatott kiemelése a selejtezőben elért összesített eredmények alapján történik úgy, hogy külön rangsorolják az első és a második helyezetteket, a hatcsapatos csoportokból pedig nem számítják be az utolsó helyezett ellen elért eredményeket. Az azonos kalapban szereplő válogatottak értelemszerűen nem kerülhetnek ugyanabba a csoportba, mindenki a többi háromból kap ellenfeleket. Marco Rossi csapata a jelenlegi állás szerint a második kalapban szerepel Anglia, Albánia, Szlovénia, Románia és Ausztria társaságában, míg az elsőben a „rögzített” tag németek mellett Portugália, Franciaország, Belgium, Törökország és Spanyolország található.

Amennyiben a magyarok a hátralévő három Eb-selejtező mindegyikét megnyerik, akkor legalább az ötödik legtöbb pontot gyűjtő csoportelsők lesznek, azaz biztosan az első kalapból várhatják a sorsolást,

így a mieink a legerősebb csapatokat elkerülik a 2024-es Európa-bajnokság csoportkörében - írja az m4sport.hu.

A magyar válogatott novemberben előbb Bulgáriába látogat, majd Montenegrót fogadja a Puskás Arénában.

Olvastad már?
Litván-magyar: Ezzel a kezdőcsapattal harcolnák ki az Eb-kvalifikációt a szurkolók Marco Rossi helyében
Valamivel kevesebb mint 2000 szavazat alapján alakult ki a magyar válogatott "szurkolói kezdőcsapata" a ma esti, Litvánia elleni Eb-selejtezős mérkőzés előtt. Lássuk, kiknek szavaztak bizalmat olvasóink!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz