Magyar támadót igazolt az NB I-ből a Serie A-csapat - hivatalos

Az MTK Budapest utánpótlás-válogatott támadója, a 16 éves Kugyela Zalán a Torino együttesénél folytatja pályafutását.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 22., kedd 17:42
Az MTK Budapest utánpótlás-válogatott támadója, a 16 éves Kugyela Zalán a Torino együttesénél folytatja pályafutását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 22., kedd 17:42

Kugyela Zalán, az MTK Budapest 16 éves válogatott támadója a Torino csapatához szerződött. Az utánpótlás válogatott játékos pár nappal a 16. születésnapját követően írta alá hároméves profi szerződését a klubbal, és kezdte meg a felkészülést az olaszokkal. Érdekesség, hogy az első mérkőzéseit épp Magyarországon játszotta, mivel a Torino augusztus közepén Győrben szerepelt azon a nemzetközi tornán, ahol többek között a Benfica és a DAC is ott voltak az ellenfelek között.

A játékos a CMG menedzseriroda közbenjárásának köszönhetően került a Serie-A-ben szereplő csapathoz, melynek így Horváth Krisztofer és Galántai Tamás mellett immár három magyar játékosa is van. A fiatal labdarúgó hétfőn orvosi vizsgálatokkal és egy edzéssel meg is kezdte munkát az új klubjában, ezt követően nyilatkozott a csakfoci.hu-nak.

– Alig vártam már ezt a pillanatot, hogy csatlakozhassak a Torino csapatához. Hónapok óta tudtam, hogy a felkészülést ezen a nyáron már itt Olaszországban kezdhetem el a Torino szerződtetett játékosaként, így nem csoda, hogy számoltam vissza a napokat. Nagyon boldog vagyok, hiszen évek óta azért dolgoztam, hogy kipróbálhassam majd magam külföldön, és ez most megadatott.

Rendkívül hálás vagyok az MTK-nak mindazért, amit az elmúlt években kaptam a klubtól, és azért is, hogy most is támogattak és lehetővé tették, hogy kipróbálhassam magam külföldön. Nagyon sokat kaptam az edzőimtől a mindennapokban, tudom, hogy nekik köszönhetem azt, hogy egy ilyen nagymúltú klub felfigyelt rám. Az MTK-nál és a válogatottban is mindig kiemelt figyelmet kaptam, és rengeteg segítséget, ezért lehetek most itt.

Tudom, hogy nehéz hónapok, évek várnak rám, de ezt akartam, ezért küzdöttem mindig. A szüleim, nagyszüleim mindenben támogattak és segítettek, és a családtól elszakadva most nekik is bizonyítanom kell, hogy érdemes volt eddig is áldozatokat hozniuk értem, és érdemes most is elengedni a kezem. A Torino vezetői elmondták, hogy sokat látnak bennem, komoly céljaik vannak velem, de nagyon sok és nehéz munka vár rám. Nem titok, hogy más országokból is voltak érdeklődő klubok, voltak olyan csapatok, amelyeket meg is látogattunk, mielőtt eldöntöttük, hogy a Torinót választjuk. Érdekes, hogy az első felkészülési mérkőzéseket épp Magyarországon játszottuk, hiszen az új csapatommal Győrben voltunk egy nagyon komoly nemzetközi tornát. Vártam azokat a meccseket, és minden további kihívást is.

A játékost segítő CMG menedzseriroda társtulajdonosa, Pataky Tibor is Torinóban tartózkodik, és további részleteket árult el az átigazolásról.

– Zalán rendkívül céltudatos srác, aki évek óta készült arra, hogy amint a szabályok lehetővé teszik kipróbálhassa magát külföldön. Nyilván minden eset más, mindenkinek máskor jön el az a pillanat, amikor érdemes lehet belevágni egy külföldi karrierbe. Zalán esetében a családdal egyeztetve gyorsan kiderült, hogy egyértelmű céljuk egy külföldi akadémián folytatni azt a képzést, amit kisgyerekként az MTK-ban elkezdtek. Az MTK-nak csak köszönet jár, hiszen elfogadták ezt a döntést, megértették a család és Zalán döntését, és segítették őt abban, hogy most itt lehessen.

Voltak más olasz klubok is, melyek érdeklődtek, de jártunk Hollandiában, és egy német klub is kitartóan szerette volna megszerezni őt. Végül azért esett a választás a Torinóra, mert ők voltak a legkitartóbbak, többször eljöttek Magyarországra is, hogy még jobban megismerjék Zalánt, a családját is meggyőzzék, és nyár elején aztán megszületett a döntés, hogy a következő években a Torino játékosa lesz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

CMG™ (@cmgrouphu) által megosztott bejegyzés

Olvastad már?
Megvan Lovrencsics új csapata, továbbra is légiósként folytatja - hivatalos
Hivatalossá vált, hogy a korábbi magyar válogatott játékos a horvát másodosztályú NK Solinnál folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz