MK: Gálázott az MTK, könnyed Vidi- és Kövesd-siker, a koronavírus miatt nem állt ki az NB II-es csapat ellenfele - eredmények, videó

A Magyar Kupa 7. fordulójában az MTK Budapest idegenben nyert 7-1-re, a MOL Fehérvár FC 3-1-re nyert a Gárdony otthonában, míg a Honvéd a Nemesapáti vendégeként kétgólos sikerrel jutott a legjobb 32 közé.
Csakfoci Admin 2020. október 28., szerda 14:25
A Magyar Kupa 7. fordulójában az MTK Budapest idegenben nyert 7-1-re, a MOL Fehérvár FC 3-1-re nyert a Gárdony otthonában, míg a Honvéd a Nemesapáti vendégeként kétgólos sikerrel jutott a legjobb 32 közé.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. október 28., szerda 14:25

Bátaszék SE-MTK Budapest 1-7 (Tóth 43., ill. Lencse 20., 26., 62., Prosser 35., Nagy Zs. 70., Ikenne-King 75., 83.)

A kezdősípszót követően domináltak a fővárosi kék-fehérek, aminek eredményeképpen a 20. percben megszerezték a vezetést. Lencse lőtt a hazaiak kapujába 11 méterről egy remek lefordulást követően. Hat perccel később megduplázta előnyét az MTK. Prosser vezetett kontrát, Lencsének passzolt, aki a hosszú alsóba gurított. A 33. percben Prosser szólója után az gólvonalon mentettek, majd ismét előtte adódott lehetőség, de centikkel lemaradt a beadásról. Két percre rá Prosser újabb gólt szerzett, miután éles szögből leadott lövése a hosszú felsőben kötött ki. A félidő zárásaként Tóth találatával szépített a Bátaszék.

Fordulás után az 51. percben Prosser harcolt nagyot a tizenhatos előterében, majd Clinton elé került a labda, aki a kapu mellé lőtt. A 62. percben Lencse kapott labdát Bibentől 20 méterre a kapunak háttal, fordulásból lőtt, a labda becsorgott a jobb alsóba. A hajrában Nagy és Ikenne-King is feliratkozott a gólszerzők közé - utóbbi duplázott, miután Schön centerezése után középen a kapuba bombázott, így az MTK magabiztos, 7-1-es sikerrel jutott a legjobb 32 közé.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–MOL Fehérvár FC 1-4 (Tóth 48., ill. Evandro 26., Zivzivadze 30., 63., Nikolics 92.)

Dolnegó Bálint sípszava után sokáig nem történt semmi, majd a 11. percben a show-t és a labdát is ellopta egy pályára szaladó kutya. A kisebb közjáték után folytatódott a mérkőzés, ami a fehérváriakat nem zökkentette ki a játékból. A 12. percben Géresi 14 méteres lövése a felső lécen csattant. Nyolc perccel később Kónya rúgta fel Zivzivadzét a tizenhatoson belül. A gárdonyi kapus jóvátette a hibáját, hiszen megfogta a grúz csatár büntetőjét. A 25. percben megszerezte a vezetést a Fehérvár, ekkor Papp szögletéből a brazil Evandro fejelt néhány méterről a hazai kapuba. Öt perc múlva Papp sarokrúgása után Zivzivadze vette be fejjel a hazaiak hálóját.

Fordulás után rögtön szépített a Gárdony, Tóth kapott egy jó ütemű kiugratást és 16 méterről a kapuba lőtt. A folytatás kiegyenlített játékot hozott. A 62. percben visszaállította a kétgólos különbséget a Fehérvár. Bolla indította Géresit a jobb szélen, önzetlenül a középen üresen érkező Zivzivadze elé tette a labdát, és közelről ismét gólt szerzett. A hajrára fordulva a 77. percben Balogh lövése okozott némi riadalmat a vendégek kapuja előtt. A hosszabbításban még Nikolics is betalált, aki remekül vette át a labdát, majd 14 méterről higgadtan lőtt a kapuba.

Csácsbozsok-Nemesapáti-Honvéd 0-2 (Tóth-Gábor 52., Gale 82.)

A 2. percben Lukács jobb oldali beadását Kesztyűs fejelte kapura, Jahic bravúrral védett, majd a 14. percben László szögletéét blokkolták a hazai védők. A 22. percben Lukács beadása után a röviden érkező Nagy lövése a kapufa tövéről pattant az oldalvonalon túlra. A félidő zárásaként még Cipf továbbított Bocskayhoz, próbálkozása levágódott a védőkről.

A szünet után az 52. percben Lukács jobb oldali beadását Cipf lőtte kapura félfordulatból, Jahic még védett, a kipattanóra viszont érkező Tóth-Gábor Kristóf és a jobb alsó sarokba gurított. A hajrában a Honvéd játszott fölényben, helyzeteket alakított ki. A 73. percben Zsótér jobb oldali beadását Kocsis mellel továbbította, a középen üresen maradt Gale pedig 14 méterről, jobbal a hálóba lőtte a labdát, kialakítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

Dabas-Gyón FC (NB III)–Budafoki MTE 2-3 (Karacs 18., Ablonczy 90., ill. Szabó M. 15., Kovács D. 56., Ihrig-Farkas 117.) - hosszabbítás után

A Budafoki MTE csak nagy nehezen, kétszer tizenöt perces hosszabbítást követően tudta kiejteni a harmadosztályú Dabast. Az NB I-es csapat klubhonlapja a tudósításában kiemeli, amellett, hogy a harmadosztályú Dabas helyenként taktikus, labdabiztos játékkal eltüntette az osztálykülönbséget, a BMTE-nek megvoltak a lehetőségei arra, hogy lényegesen korábban eldöntse a mérkőzést. Ez azonban csak a hosszabbításban sikerült, amikor is már jelentős fölényben futballozott Csizmadia Csaba vezetőedző csapata, nagy nyomást gyakoroltak a hazaiakra és kapufát is lőtt Oláh Bálint révén. Az áttörést a 117. perc hozta meg, amikor Skribek szögletáből Ihrig-Farkas befejelte a győztes gólt.

Érdi VSE-Kolorcity Kazincbarcika 0-3 (megállapított eredmény, az Érdi VSE nem tudott kiállni!)

A Kazincbarcika honlapjának beszámolója szerint az Érdi VSE 6+1 játékossal kezdte meg a találkozót, a kezdőrúgás elvégzése közben azonban egy közülük megsérült és nem tudta folytatni a játékot, így létszám alattivá vált a csapat. A Kolorcity Kazincbarcika SC utóbbi értelmében 3-0-s eredménnyel a MOL Magyar Kupa következő, nyolcadik fordulójába jutott.

Wächter Balázs a KBSC FC Kft. ügyvezetője a következő mondatokkal reagált a mérkőzéssel kapcsolatban a klubhonlapon: "A mérkőzést megelőzően, amikor még csak két koronavírusos megbetegedésről lehetett tudni az Érdi VSE kérte a mérkőzés elhalasztását, de az NB2 és az NB3-as bajnokság sűrű versenynaptára miatt az MLSZ csak olyan időpontot tudott volna kijelölni a mérkőzés megrendezésére, mely napon csapatunkból három fő U19-es válogatottsági kötelezettsége miatt nem állhatott volna rendelkezésünkre. Ugyanakkor a Kolorcity Kazincbarcika SC-t sérülések is sújtják, ami további bizonytalanságot okozott volna, hogy a megfelelő létszámban ki tudtunk volna állni a kijelölt játéknapon. Sajnáljuk, hogy így alakult a mérkőzés, nem állt szándékunkban az ellenfél sajátos helyzetét kihasználni, de tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi egy különleges bajnoki szezon, ahol a csapatoknak nem csak a pályán, hanem a vírushelyzettel is meg kell küzdeniük."

Az Érdi VSE honlapja így számolt be a történtekről:

"Mint korábban beszámoltunk róla, az október 12-i héten az Érdi VSE két koronavírus-gyanús játékosának is pozitív lett a PCR-tesztje, amely után a csapat karanténba vonult, de rajtuk kívül számos játékos a fertőzés tüneteit mutatta, s közülük többen pozitív tesztet produkáltak.

A vasárnapi kötelező PCR-teszt során összesen tizennégy játékos tesztje mutatta ki a koronavírus-fertőzést, míg egy minta még kiértékelésre vár. A Kolorcity Kazincbarcika SC többszöri kérésünk ellenére nem fogadta el a halasztási kérelmünket.

A kialakult helyzet miatt az Érdi VSE ezért nem tud kiállni a Kolorcity Kazincbarcika elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésre, így a borsodiak 3–0-s végeredménnyel jutottak a következő fordulóba."

További végeredmények

Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC 1-3 (Füredi 7., ill. Szépe 9., Kovalovszki 27. - öngól, Szánthó 52.)

Dabas-Gyón FC (NB III)–Budafoki MTE 2-3 (Karacs 18., Ablonczy 90., ill. Szabó M. 15., Kovács D. 56., Ihrig-Farkas 117.) - hosszabbítás után

Gyöngyösi AK-Mátra Beton (NB III)–Mezőkövesd Zsóry FC 1-4 (Molnár 3., ill. Szeles 16., Jurina 39., Nagy D. 60., Katanec 73.)

III. Ker. TVE (NB III)–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II) 2-1 (Kokenszky 21., Remili 52., ill. Gajdos 27.)

Ceglédi VSE (NB III)–FC Ajka (NB II) 0-1 (Lakatos 24.)

Kiskunfélegyházi HTK (megyei I.)–Dorogi FC (NB II) 1-5 (Nagy V. 25., ill. Mészáros 12., 54., Csillag 13., Kovács M. 28., Girsik 90.)

Érdi VSE (NB III)–Kolorcity Kazincbarcika FC (NB II) 0-3 (megállapított eredmény, az Érdi VSE nem tudott kiállni!)

SBTC (NB III)–PMFC (NB II) 1-3 (Sárközi 31, ill. Németh 28., Bohata 38., Kónya 57.)

BVSC-Zugló (NB III)–DVSC (NB II) 0-2 (Szécsi 11., Sármány 90.)

Eger SE (NB III)–Vasas FC (NB II) 0-2 (Feczesin 8., Pekár 10.)

FC Nagykanizsa (NB III)–DEAC (NB II) 1-2 (Török 83., ill. Kertész 32., 89.)

Soroksár SC (NB II)–WKW ETO FC Győr (NB II) 3-2 (Csernik 3., Derekas 14. - 11-esből, 56., ill. Priskin 47. - 11-esből, Dvorschák 80.)

ASR Gázgyár (BLSZ I.)–Kaposvári Rákóczi (NB II) 1-5 (Sergő 60., ill. Szarka 20., Erdei 47., Bíró 67., Földi 89., Szakály A. 91.)

Kecskeméti TE (NB III)–Kisvárda Master Good 0-1 (Horváth Z. 33.)

Szentlőrinc (NB II)–Puskás Akadémia FC 0-4 (Mance 96., 97., Plsek 110., Knezevic 118.) - hosszabbítás után

Monor (NB III)–BFC Siófok (NB II) 2-2 (Lettner 87., Ficsor 113., ill. Tömösvári 54., Horváth P. 111.) - tizenegyespárbaj után 4-5

Olvastad már?
Magyar Kupa: A show-t és a labdát is ellopta a pályára szaladó kutya a Vidi meccsén - videó
Egy kisebb közjáték miatt állt a játék a Gárdony-Fehérvár MK-meccsen. Egy aranyos kutya szaladt be a pályára, néhány kört megtett, majd végül az oldalvonal mellett talált magának egy labdát, amivel elkezdett játszani a pályán kívül.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz