Magyar Kupa: Az Újpest fél lábbal a nyolc között, győzött a Vasas is - eredmények, videó

A lilák 4-et vágtak, az angyalföldieknek szorosabban alakult, az Érd emberhátrányban nyert, a két NB I-es csapat nem bírt egymással.
Budai László 2017. február 11., szombat 14:58
A lilák 4-et vágtak, az angyalföldieknek szorosabban alakult, az Érd emberhátrányban nyert, a két NB I-es csapat nem bírt egymással.
Szerző: Budai László 2017. február 11., szombat 14:58

Ma koradélután öt mérkőzést rendeztek a Magyar Kupában. A NB I-es csapatok közül az Újpest és a Vasas nyert, míg a Mezőkövesd és a Gyirmót döntetlent játszott egymással. A találkozók összefoglalóit alább olvashatod el.

ZTE-Újpest 1-4 (0-2), Gólszerzők: Bobál 91., ill. Mohl 11., Bardhi 19., Balogh B. 70., Diarra 72.

A kezdéstől jobb volt az Újpest, amely 20 perc elteltével gyakorlatilag eldöntötte a meccset, köszönhetően a bizonytalan zalai védelemnek is. A 11. percben Balogh beadása után Mohl lőtt a kapuba, majd pár perccel később Bardhi szenzációs gólt lőtt - ollózva. A fiatal légiós később egyébként megsérült, le is kellett cserélni.

A zalaiak a második félidőben próbáltak szépíteni, de a lila-fehérek már egészen korán lezárhatták volna a meccset, Perovic és Diarra lehetőségei is kimaradtak azonban. Az Újpest a hajrában kíméletlenül kihasználta a ZTE védelem bizonytalanságait: a 70. percben Balogh volt eredményes, majd Diarra talált be egyből egy távoli lövéssel. A hazaiaknak csak a végén sikerült a szépítés, a lila-fehérek nagyon simán nyertek 4-1-re idegenben.


Dorog-Vasas 1-2 (1-1), Gólszerzők: Mészáros 30., ill. Saglik 4., Murka 53.

A Vasas remekül kezdett, Ádám beadása után Saglik fejelt a hálóba a 4. percben. A Dorog nem adta fel, Mészáros révén 1-1-re módosult az állás a 30. percben. A második játékrészt ismét az angyalföldiek kezdték jobban: Saglik passza után Murka lőtt szépen a hálóba (1-2). Kisebb lehetőségek még adódtak, de végül nyert a Vasas, így jobb helyzetből várhatja a visszavágót.

Csákvár-Sopron 2-1 (2-1), Gólszerzők: Oldal 1., Kiprich 23., ill. Horváth P. 38.

Álomszerűen indult a hazaiaknak a meccs: 24 másodperc után vezettek, Oldal szép megmozdulásai után. Bő húsz perccel később Kiprich labdája kötött ki a hálóban. Negyedóra kellett a Sopronnak a szépítéshez, egy kapushibát Horváth használt ki. Így már az első félidőben kialakult a 2-1-es végeredmény.

Mezőkövesd-Gyirmót 0-0

Az első félidőben a vendégek jártak közelebb a gólszerzéshez, sőt, Simon András fejese után a kapuba is találtak, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A második félidőben a hazaiak szerezhettek volna vezetést, ám Strestík csúsztatását Nagy S. és a felső léc közös erővel hárították. Maradt végül a 0-0.

Érd-Budafok 2-1 (1-1), Gólszerzők: Melczer 28. - 11-esből, 76., ill. Oláh L. 20.

Oláh Lóránt góljával a vendégek szereztek vezetést a két NB III-as együttes párharcán. Nem sok kellett azonban ahhoz, hogy az Érd is eredményes legyen, Melczer értékesítette a megítélt büntetőt. A második játékrész elején a hazaiak emberhátrányba kerültek, ám Melczer újabb találatával végül így is sikerült megnyerniük a találkozót.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz