MK: "Az, hogy mi kiejtsük a Fradit, talán túl nagy csoda lenne" - az NB III-as klubnál nem örülnek, hogy most találkoznak a címvédővel

A klubelnök elmondása szerint az Iváncsa reményeit tüzeli, hogy a háromfrontos harc miatt talán a Magyar Kupa az, ahol el lehet kapni a Ferencvárost.
Nyikes Zoltán 2022. október 19., szerda 8:44
A klubelnök elmondása szerint az Iváncsa reményeit tüzeli, hogy a háromfrontos harc miatt talán a Magyar Kupa az, ahol el lehet kapni a Ferencvárost.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 19., szerda 8:44

Egy harmadosztályú csapat mindig örül, ha a kupában megkapja a Ferencvárost, de Iváncsa talán a kivételt erősítő szabály. Baki Imre klubelnök persze nem szomorú a hírverés és a tv-s meccs miatt, de úgy érzi, a csapatában még lett volna néhány forduló, mielőtt az ország legjobb csapatával találkozik. Arról persze nincs szó, hogy a Fejér megyei kiscsapat előre feladná a harcot - írja a molkupa.hu.

– Bevallom, jobban örültem volna, ha megyünk még egy kört és utána kapjuk meg a Ferencvárost – mondta a molkupa.hu-nak az iváncsaiak klubelnöke, Baki Imre. – Három éve már játszottunk a Fradival, az is egy futballünnep volt és az idei is biztosan az lesz. Négyszáz ülőhely van a létesítményünkben, de U-alakban a nézők körbe tudják állni a pályát. Nagyjából ezer nézővel számolunk, és természetesen megpróbáljuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát.

Az Iváncsa egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél még a magyar mezőnyből kiemelkedő Ferencváros számára sem. A csapat a harmadosztály középső csoportjában a második helyen áll, csak azért csúszott le az elsőről, mert addig hibátlanul menetelve a legutóbbi fordulóban kikapott az MTK Budapest II-től. Az iváncsaiak már a kupában is túl vannak egy bravúron, a tavaly még NB I-es Gyirmótot ejtették ki egy 3-2-es győzelemmel.

– A Gyirmót is élklub, számunkra nagy bravúr volt a kiejtésük, de azért a Fradihoz nem mérhető a győriek játékereje. Nem volt könnyű mérkőzés, kellett a szerencse is, de jól játszott a csapat, és ha a meccs végén be is szorultunk, úgy gondolom, megérdemeltük a továbbjutást. Egy alacsonyabb osztályú csapatnak arra van szüksége egy felette játszóval szemben, hogy neki minden sikerüljön, az ellenfelének pedig semmi. Így volt ez a mi esetünkben is.

Nyilvánvalóan örülünk, hogy olyan neves ellenfél látogat hozzánk, mint a Ferencváros, ugyanakkor a mezőnyön végignézve még bőven kaphattunk volna könnyebb ellenfelet. Az ötödik fordulóban sokkal szívesebben játszottunk volna az FTC-vel, hiszen most még több megyei osztályú csapat is versenyben van

– magyarázta a klub elnöke.

Baki Imre szerint az Iváncsa már a jelenlegi szereplésével is feszegeti a határait, erre jó példa, hogy két éve megnyerték a harmadosztály középső csoportját, ám anyagi okok miatt nem vállalták az NB II-es szereplést (érdekes, hogy az a Kecskemét jutott fel helyettük, amely azóta már az első osztályban villog). A csapat mindig készen áll egy bravúrra, és a Fradi ellen sem fogja olcsón adni a bőrét.

– Láttunk már nagy csodákat a futballban, de az, hogy mi kiejtsük a Ferencvárost, talán túl nagy lenne. Nekem klubvezetőként a realitások talaján kell maradnom, ezért azt mondom, szeretnénk minél tovább kétségessé tenni az FTC továbbjutását, és becsületesen meg akarjuk nehezíteni a legjobb magyar csapat dolgát.

A reményeinket tüzeli, hogy a Ferencváros jelenleg is három fronton áll harcban, és talán a Magyar Kupa az, ahol el lehet kapni őket. Valahol előny is, hogy a harmadosztályban játszunk, hiszen nem tudnak ránk úgy felkészülni, mint mondjuk egy NB II-es csapatra, és ez érződött a szintén harmadosztályú Bicske elleni mérkőzésen is. A minimális célunk a tisztes helytállás. Én már egy nem túl nagy arányú Fradi-győzelemmel is elégedett tudnék lenni, főleg, ha sikerül minél tovább kitolni az elkerülhetetlen végkifejletet. Számunkra ez egy jutalomjáték, sok néző előtt, tv-s meccset játszunk az ország legnépszerűbb csapatával – zárta gondolatait az elnök.

Olvastad már?
Kleinheisler hiába a csapat legjobbja, hamarosan távozhat a horvátok szerint - ez áll a háttérben
A magyar válogatott játékosának nem tudnak komolyabb fizetésemelést ígérni az új szerződésében, így valószínűsíthető, hogy elhagyja Eszéket.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Nenad Lukic
Honlapunk úgy értesült, hogy Kisvárdán, Mezőkövesden van leginkább képben van Nenad Lukic, de az Újpestnél is komolyabban felmerülhet a neve.
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
Tovább az összes átigazoláshoz