Fotó: MTI

MK-döntő: Történelmet írt a Paks, Szappanos a hős - a Fradi az emberelőnnyel és a 11-essel sem tudott mit kezdeni

A MOL Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros 40 percig emberelőnyben játszott, de nem tudott gólt szerezni a rendes játékidőben. Szappanos Péter ihletett formában védett. A hosszabbításban Papp és Haraszti is betalált, ezzel kupagyőztes lett a Paks!
Csakfoci.hu 2024. május 15., szerda 21:25
Fotó: MTI
A MOL Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros 40 percig emberelőnyben játszott, de nem tudott gólt szerezni a rendes játékidőben. Szappanos Péter ihletett formában védett. A hosszabbításban Papp és Haraszti is betalált, ezzel kupagyőztes lett a Paks!
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 15., szerda 21:25

A Fradi kezdett jobban, a 4. percben Traoré került helyzetbe, éles szögből lőtt, Szappanos nagyot védett. Negyedóra elteltével Marquinhos tekert kicsivel mellé. A 29. percben a Paks előtt is komoly gólszerzési lehetőség adódott: Abena eladta hátul a labdát, amit Könyves szerzett meg és 22 méterről tüzelt, Varga fölé nyomta a labdát.

A 32. percben egy beadás után Szabó kezére esett a labda, Berke ugyan nem látta, a VAR jelzésére azonban megállította a játékot és miután megnézte az esetet, megadta a 11-est. Varga büntetőjét azonban Szappanos könnyedén kiütötte, ahogy Traoré duplázását és a szögletet követően Varga fejesét is. A másik oldalon Könyves löketét védte Varga,

A 37. percben jött az újabb fordulat: Vécsei a tizenhatos előtt lerántotta a kitörő Traorét, amiért a bíró kiállította.

A 43. percben Marquinhos tette próbára Szappanost, de a közeli lövést is védte a paksi kapus.

A második félidőben az emberelőnyben játszó Ferencváros nagy mezőnyfölényben játszott, de sokáig nem jutott el komoly helyzetig.

Böde három perccel a beállása után kiharcolt egy piros lapot Abenának: a Fradi védője levitte őt a földre, amiért villant a második sárga, majd a piros, így egyenlő létszámban folytathatták a csapatok.

A hajrára Stankovic lehozta a gyengén játszó Varga Barnabást, Lisztes Krisztián állt a helyére. A 87. percben Traoré lépett ki ziccerbe, de Szappanos megint óriásit védett. Az utolsó percben Zachariassen ugyan betalált, de lesről tette, így maradt a 0-0. Jöhet a hosszabbítás.

A 98. percben Balogh szögletét Papp 3 méterről a léc alá fejelte. Érdekesség, hogy a 100. percben a korábban csereként beállt Lisztest lecserélték, Sevikjan állt a helyére.

A 110. percben Osváthnak volt egy jó lövése 17-ről, ami kevéssel ment mellé. Három perccel később Kodro emelt fölé közelről.

A 122. percben Varga Ádám is előre ment egy szögletnél, a Paks azonban elhozta a labdát és Haraszti 16 méterről az üres kapuba lőtt kialakítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

A Paks fennállása során először lett Magyar Kupa-győztes!

MOL Magyar Kupa, döntő:

Paks - Ferencváros 2-0 (Papp 98., Haraszti 122.)

Paks: Szappanos - Vas, Kinyik, Lenzsér, Szabó J. - Osváth, Vécsei, Papp, Windecker (Szabó B., 86., Mezei 119.)) - Könyves (Balogh 46., Haraszti 120.), Hahn (Böde 72.)

Ferencváros: Varga Á - Botka, Abena, Cissé, Civic (Ramirez 91.) - Ben Romdhan (Kodro 56.), Abu Fani, Maiga (Loncar 60.) - Marquinhos (Zachariassen 82.), Varga B., (Lisztes 82., Sevikjan 100.)) Traoré

Nézd meg a gólokat:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz