Fotó: instagram.com/halmai_adam

Lesújtó hírt kapott a Fradi támadója: Idén már nem léphet pályára

Térdszalagszakadást szenvedett a Ferencváros 22 éves támadója, Halmai Ádám, aki már át is esett a műtéten.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 1., kedd 13:27
Fotó: instagram.com/halmai_adam
Térdszalagszakadást szenvedett a Ferencváros 22 éves támadója, Halmai Ádám, aki már át is esett a műtéten.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 1., kedd 13:27

Június elején vált hivatalossá, hogy Halmai Ádám a 2023/24-es szezonban a Ferencváros játékosa lesz, miután a zöld-fehérek megszerezték a 22 éves játékost az NB II-es Soroksártól, ahol legutóbb remek idényt zárt, 15 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.

A támadó ferencvárosi kalandja azonban nem indult jól, az első edzőmeccse 86. percében felugrott fejelni, közben oldalról megtaszajtották, rosszul fogott talajt, és jobb térdszalagja elszakadt. A támadóharmad bármelyik pontján és posztján, de akár szélsőként is életveszélyes futballista kórházi MR-vizsgálata szerencsére nem mutatott ki porcsérülést, viszont azóta elülső szalagját megműtötték egy budai klinikán - írja a metropol.hu.

Hiába, ez a futballistasors – mondta szomorúan édesapja, a 57-szeres egykori válogatott Halmai Gábor. – Ádám eleinte nagyon maga alatt volt, de ahogy teltek a napok, megbékélt a sorsával.

A támadó már az előző télen elutazott az FTC spanyolországi edzőtáborába, a nemrégiben menesztett Sztanyiszlav Csercseszov is fényes jövőt jósolt a 22 éves játékosnak, aki most a műtétjét követően legfeljebb jövő tavasz táján húzhat újra szerelést.

Olvastad már?
Lisztes után Halmai is berobbanna az NB I-be: "Nem nagyon volt más választásom" - interjú
Az NB II góllövőlistájának élmezőnyében foglal helyet a Soroksár 2001-es születésű támadója, Halmai Ádám. Édesapja, Halmai Gábor (korábbi 57-szeres válogatott labdarúgó) révén igazi focista családba született, több hazai klubnál is megfordult, mígnem idén januárban már a Ferencvárossal edzőtáborozott Spanyolországban. A 21 esztendős játékos célja, hogy NB I-es csapatnál tudjon futballozni, ehhez jó példa számára a Fradi védője, Pászka Lóránd. Az ifjabb Halmai az apa-fia kapcsolatról, Lisztes Krisztiánról és a fehérvári éveiről is beszélt a csakfoci.hu-nak. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz