"Szoboszlai 7-8 topklubhoz is mehetett volna" - ezért választotta Lipcsét a legdrágább magyar játékos

Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója újabb részleteket árult el Szoboszlai Dominik átigazolása kapcsán.
Dudás Gábor 2020. december 28., hétfő 11:36
Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója újabb részleteket árult el Szoboszlai Dominik átigazolása kapcsán.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 28., hétfő 11:36

Markus Krösche, az RB Leipzig sportigazgatója kiemelte azt is, hogy a Salzburgból érkező magyar válogatott középpályásnak több mint féltucatnyi lehetősége lett volna a klubváltásra, de ő végül Lipcse mellett döntött.

- (...)Dominiknak sok pozitív tulajdonsága van, bátor, van önbizalma, erős alapokkal bír, gyors és fizikálisan is erős. Összességében az érkezésével több variációs lehetőségünk is lesz majd, ami pedig azt is jelenti, hogy kiszámíthatatlanabbak is leszünk az ellenfelek számára.

Tény, hogy a tárgyalások nem mentek könnyen. Dominiknak több ajánlata is volt, 7-8 topklubhoz is mehetett volna.

Meg kellett neki mutatnunk, hogyan akarjuk használni a csapatunkban és hogy milyen fejlődési lehetőséget kínálunk neki. Hogy milyen a mi útunk, mik a céljaink és ebben neki milyen szerepe lesz. Ez számunkra teljesen normális, a játékosok ugyanis egy-egy lépésben gondolkodnak mindig a karrierjük kapcsán. Neked pedig az a dolgod, hogy megmutasd, hogyan lehetsz a segítségükre. Szerintem nekünk ezt sikerült is jól bemutatnunk - mondta a magyar légiós megszerzése ügyében a sportigazgató az rblive.de hétfői cikke szerint.

A 20 éves magyar középpályás a 17-es mezt viseli majd Lipcsében és először a január 9-i, Borussia Dortmund elleni rangadón léphet majd pályára új csapatában.

Olvastad már?
Szoboszlai BL-t is nyerne az új csapatával: "Nem a pénz miatt mentem oda"
Szoboszlai Dominik szerint a fejlődése és a jövője szempontjából a legjobb döntést hozták meg azzal, hogy a Salzburgból Lipcsébe igazolt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Milos Kruscic/Nebojsa Vignjevic
A csakfoci.hu információi szerint nem Milos Kruscic irányítja a jövőben a lila-fehéreket. Jó eséllyel Nebojsa Vignjevic tér majd vissza a Megyeri útra.
Debreceni VSC
Matar Dieye
A DVSC 25 éves szenegáli csatára, Matar Dieye a 2023/2024-es szezont kölcsönben a finn KuPS-nél tölti. A támadó az NB I-ben egy mérkőzésen lépett pályára.
Győr
Tímár Krisztián
Megerősítést nyert a csakfoci.hu információja: távozott az ETO FC Győr kispadjáról Tímár Krisztián. A pótlás házon belülről érkezett Antonio Munoz személyében.
Tovább az összes átigazoláshoz