Fotó: blick.ch

Szalait az edzésekről is kitiltották, ügynöke kiakadt: "Királyként mondta le a válogatottságot, Bázelben csak koldus"

Szalai Ádám ügynöke, Oliver Fischer érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja a Basel eljárását, valamint cáfolta azokat a híreket, hogy a magyar támadó a klubfocitól is visszavonulna a közeljövőben.
Nyikes Zoltán 2022. október 20., csütörtök 8:35
Fotó: blick.ch
Szalai Ádám ügynöke, Oliver Fischer érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja a Basel eljárását, valamint cáfolta azokat a híreket, hogy a magyar támadó a klubfocitól is visszavonulna a közeljövőben.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. október 20., csütörtök 8:35

A csakfoci.hu is beszámolt arról korábban, hogy svájci lapértesülések szerint sem a bajnokságban, sem az Európa Konferencia Ligában nem számol már a Basel Szalai Ádámmal, akivel kapcsolatban az is felmerült a kinti sajtóban, hogy akár már télen visszavonulhat.

A blick.ch ezúttal ismét a korábbi magyar válogatott csatár helyzetével foglalkozik és azt írja, hogy

Szalai már a csapata edzéseit sem látogathatja és egyéni tréningekre kényszerült a bázeli edzőközpontban,

a Zürich elleni csütörtöki bajnoki előtti nap is Bjorn Rekelhof erőnléti edző társaságában edzett külön.

A portál megszólaltatta Szalai ügynökét, Oliver Fischert, aki természetesen finoman szólva sem volt elragadtatva a játékos lefokozásával kapcsolatban.

– Elvárjuk, hogy az FC Basel azonnal megszüntesse ezt az egyaránt érthetetlen és elfogadhatatlan eljárást – mondta az ügynök a Blicknek. – A csapat edzéséről való felmentés meglepetésként ért, különösen azok után, hogy Ádám a közelmúltban kiemelkedő teljesítményt nyújtott a magyar válogatottban.

A blick.ch ezen a ponton megjegyzi, hogy Szalai hazájában "királyként mondta le a válogatottságot, visszatérve Bázelbe, most már csak koldus."

A portál azt is írja, hogy Szalai szerződése a szezon végéig szól, a háttérben pedig jelenleg ennek a felbontásáról alkudoznak. Fischer azt a hírt viszont cáfolta, hogy a magyar játékos a klubfocitól is visszavonulna.

– Ádám azonnal vissza akar térni a csapatedzésekre, és természetesen továbbra is hajlandó segíteni a Baselt. Szó sincs pályafutása befejezésének gondolatáról, ami a médiában felmerült. Éppen ellenkezőleg. Jelenleg minden a pályafutása folytatása mellett szól.

A blick.ch emlékeztet arra is, hogy Szalait 2020 szeptemberében, Mainzban egyszer már felfüggesztették a csapatedzésekről, miután összeveszett az akkori edzővel, Achim Beierlorzerrel, majd a csapattársai a Szalai iránti szolidaritásból egy napra sztrájkba léptek. Néhány héttel később a magyar csatár már újra a Mainz normális tagja volt.

Olvastad már?
Csercseszov a Fradi MK-kudarca után: "A csapat ma mindent megtett a pályán" - edzői értékelések
Így látta Sztanyiszlav Csercseszov és Tóth András az idei Magyar Kupa-sorozat bombameglepetését, az Iváncsa Fradi ellen aratott győzelmét.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz