Szalai Ádám ügynöke kipakolt: "Veszélyeztették a teljes karrierjét" - bocsánatkérést vár a tavalyi botrányért

A magyar válogatott csatár ügynöke a Bildnek nyilatkozott az egy éve történtekről.
Csakfoci Admin 2021. szeptember 23., csütörtök 20:12
A magyar válogatott csatár ügynöke a Bildnek nyilatkozott az egy éve történtekről.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. szeptember 23., csütörtök 20:12

Száműzetéssel és a játékosok sztrájkjával tarkított, viharos 2020/21-es szezon után Szalai Ádám ismét teljes értékű tagja a német élvonalbeli Mainz csapatának. A 33 éves támadó a nyár elején 2022-ig meghosszabbította a szerződését, ám keddi térdműtétjét követően a klubja becslése szerint hat hétig a partvonalon túlra kényszerült.

Szalai ügynöke, Oliver Fischer a Bild című német napilapnak nyilatkozott a Mainz igazságtalan bánásmódjáról, amit tavaly a csatárral szemben követtek el. Szerinte "veszélyeztették a magyar válogatott támadó teljes karrierjét a hirtelen és alaptalan száműzetéssel."

A Bild szerint egy évvel ezelőtt az elválás hátterében nem sportszakmai, hanem anyagi okok álltak: Állítólag egy elmérgesedett bérvita, amely során a magyar válogatott támadó követelte a koronavírus-járvány miatt korábban visszatartott fizetések átutalását. Szalait az akkori edző, Achim Beierlorzer száműzte a keretből, így nem látogathatta az edzéseket sem. Fokozódott a helyzet, hiszen a támadó száműzése miatt a csapattársai sztrájkba léptek, és kiálltak mellette, tüntetőleg nem voltak hajlandóak részt venni a csapat edzésen. Írásban jelezték a vezetőség felé, amíg a magyar játékos ügye nem rendeződik, nem végzik el a munkájukat. Az akkori sportigazgató Rouven Schröder és vezetőedző is belebukott a történtekbe. Utóbbi helyére a dán Bo Svensson érkezett, Szalai pedig tavaly október elején - akkor még az Eb részvételért harcolt - kapott engedélyt újra, hogy az együttes edzéseit látogathassa.

- Schröder és Beierlorzer részéről még ma is sürgősen szükség lenne egy őszinte bocsánatkérésre Ádámtól szavakkal le nem írható viselkedésük miatt - jegyezte meg az ügynök

A Mainznál kialakult felfordulást, és a rossz 2020/21-es szezon kezdetet a klub élén végbement személyi változások zárták le: így például Bo Svensson irányításával a csapat meccsenként 1,77 pontot szerzett, és az erős tavaszi hajrának köszönhetően biztosította helyét a Bundesligában. Ebben pedig Szalainak is nagy érdeme volt, hiszen ő döntötte el a Werder Bremen elleni kiesési rangadót.

- Az én szemszögemből nézve nagy tett volt a Mainz érdekében, hogy a drasztikus lépésekkel szemben a teljes csapat nagyon egységesen összefogott és határozottan kiállt. Csak így volt lehetőség arra, hogy az egyesületet az elnökkel, Stefan Hofmann-nal együtt az akkori előrelátásnak köszönhetően szakmailag jobban felépítsük - zárta szavait az Oliver Fischer.

Szalai Ádám az egy évvel ezelőtt történt botrány lezárulta után 24 tétmeccsen játszott, ezeken összesen három gólt szerzett. Jelenleg a térdműtétje után lábadozik, amennyiben helytállóak a klubja számításai, akkor leghamarabb november első napjaiban térhet vissza: azaz akár a két novemberi vb-selejtezőn - San Marino és Lengyelország ellen - már bevethető állapotban lehet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz