Szalai Ádám a Freiburg ellen gól nélküli döntetlenre végződött bajnoki meccsen sérült meg. Bár végigjátszotta az első félidőt, mégis a szünetben le kellett cserélni. A bal térdét a porcgyűrű (meniszkusz) sérülése miatt kedden artroszkópos eljárással megműtötték egy straubingi klinikán, a beavatkozást sikeresnek minősítették az orvosok.

A Mainz közleménye szerint középcsatár a gyógyulási folyamattól függően körülbelül hat hétig nem léphet pályára.

Mindez azt jelenti, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány nem számíthat a rutinos csatár játékára az október 9-i Albánia elleni hazai – a FIFA büntetésének értelmében zárt kapus -, majd a három nappal később esedékes, Anglia elleni vb-selejtezőn Londonban. Ha minden úgy alakul, ahogy a Mainz közölte, valamint jól halad a támadó műtét utáni felépülése, akkor november első napjaiban térhet vissza, azaz akár a két novemberi vb-selejtezőn – San Marino és Lengyelország ellen – már bevethető lehet.

Szalai Ádám ma délelőtt a közösségi oldalán üzent a szurkolóknak – igaz, ebből nem derült ki, hogy az operáció előtt, vagy után posztolt.

Köszönöm az üzeneteket, ahogy ismertek, mindig előre és mindig tovább! Most is így lesz. Hamarosan a pályán – írta a Facebook-oldalán Szalai, aki az idei szezonban négy bajnokin lépett pályára és egy gólt szerzett, míg a címeres mezben Andorra ellen volt eredményes.