Otthagyta a klubját a magyar válogatott játékos: "Már januárban érződött, hogy nem olyan a viszony"

Varga Kevin távozott a török Kasimpasától, de továbbra is külföldön folytatná pályafutását a magyar válogatott szélső.
Dudás Gábor 2022. július 24., vasárnap 19:59
Varga Kevin távozott a török Kasimpasától, de továbbra is külföldön folytatná pályafutását a magyar válogatott szélső.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 24., vasárnap 19:59

A török szövetség közbenjárásával bontotta fel szerződését a Kasimpasával Varga Kevin, aki mindenképp légiósként folytatná pályafutását. A 13-szoros magyar válogatott támadó 2020 őszén került a török első osztályban szereplő klubhoz, a tavaszt azonban már a svájci Young Boysnál töltötte - és mint a közmédiának elárulta, nem véletlenül.

- Már januárban érződött, hogy már nem olyan a viszony a törökökkel, amilyen azelőtt volt, és az idő szűke miatt akkor a kölcsönjáték volt a legjobb megoldás mind a két félnek, így jött szóba a Young Boys – elevenítette fel a csapatváltás körülményeit Varga az m4sport.hu cikke szerint.

Hozzátette, a kölcsönszerződés lejárta és a visszatérés után egyértelművé vált, csak a kontraktus felbontásával juthat hozzá ahhoz az összeghez, amivel a Kasimpasa korábbról tartozott neki, végül a török szövetség közbenjárásával ez sikerült is.

Ami a folytatást illeti, "hasonló jellegű csapatban" képzeli el magát, és a keresést jócskán megkönnyíti, hogy immár szabadon igazolható játékosként tárgyalhat az érdeklődőkkel.

- Nem kell értem átigazolási díjat fizetni, bízunk benne, hogy így lesz lehetőségem akár a török bajnokságban, akár hasonló típusú pontvadászatban. Ez a prioritás – így a 26 éves támadó, aki leszögezte, mindenképp légiósként folytatná pályafutását. - Minden nap készen állok, tehát ha érkezik egy hivatalos ajánlat, ami mindenkinek megfelel, akkor ugrásra készen vagyok. Nyilván közelednek a bajnoki rajtok, valahol már el is kezdődött a bajnokság, de elkapkodni sem szeretnénk, jó döntést akarunk hozni – mondta.

A Transfermarkt statisztikái szerint Varga 55 mérkőzésen lépett pályára a Kasimpasában, hat gól és négy gólpassz fűződik a nevéhez, míg a Young Boysnál hat találkozó jutott neki tavasszal.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz